Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

XPG, výrobca vysoko výkonných produktov pre hráčov, profesionálnych e-športovcov a technologických nadšencov s potešením oznamuje rozšírenie svojho programu testovania pretaktovania DDR4 o novú pracovnú spoluprácu s popredným výrobcom základných dosiek GIGABYTE.  Po uvedení čipovej sady Intel® Z490 začala značka XPG s testovaním a pretaktovaním svojich nových modulov DDR4 s najnovšími platformami Z490, rovnako ako s platformami AMD B550, aby zaistila, že spĺňajú najvyššie štandardy výkonnosti a stability pretaktovania. Najnovšia spolupráca s GIGABYTE toto úsilie podporuje.

V spolupráci s GIGABYTE sa XPG Overclocking Lab (XOCL) podarilo pretaktovať modul XPG SPECTRIX D50 DDR4 na 4800 MHz na základnej doske GIGABYTE Z490 AORUS XTREME WATERFORCE. Po tomto pôsobivom výsledku pokračoval XOCL s testovaním ďalších modulov XPG DDR4 na rade ďalších základných dosiek GIGABYTE s podobnými výsledkami.

Použité boli nasledujúce moduly XPG DDR4:

SPECTRIX D50, D60G, D80, D41 a GAMMIX D30, D10.

Medzi použitými základnými doskami GIGABYTE boli:

Z490 AORUS XTREME, AORUS MASTER, AORUS ULTRA, AORUS PRO AX, AORUS ELITE AC, AORUS ELITE, VIOSON G, rovnako ako AMD B550 AORUS MASTER, AORUS PRO AC, AORUS PRO a VISION D.

Moduly SPECTRIX D60G, D50, D80, D41 a GAMMIX D30, D10 využívajú vysoko kvalitné čipy a chladiče pre vynikajúcu integritu signálu, spoľahlivosť a stabilitu, čo efektívne predlžuje životnosť pamäťových modulov. SPECTRIX D80 sa vyznačuje tým, že je prvým modulom RGB DDR4 na svete s hybridným chladením kvapalinou aj vzduchom. Využíva kombináciu chladenia hermeticky uzatvorenou nevodivou kvapalinou a hliníkového chladiča pre zaistenie účinného rozvodu tepla.

So základnou doskou GIGABYTE Z490 AORUS

So základnou doskou GIGABYTE B550 AORUS

XOCL posúva hranice výkonnosti pamätí a v dobe svojho založenia v roku 2018 bol prvým zariadením svojho druhu medzi svetovými výrobcami DRAM. XOCL úzko spolupracuje s rôznymi partnermi v rámci odvetvia, ako je GIGABYTE, aby bola zaistená vysoká úroveň kompatibility produktov s rôznymi platformami a splnené náročné štandardy výkonnosti pre hráčov, profesionálnych e-športovcov a technologických nadšencov. V máji 2018 pretaktoval XOCL pamäťový modul XPG SPECTRIX D80 RGB DDR4 na 5531 MHz v konfigurácii chladenia kvapalinou a dusíkom. V máji 2019 pretaktoval XOCL pamäťový modul SPECTRIX D60G na frekvencii 5738 MT/s, čo predstavovalo nový svetový rekord.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.