Je to tak, veľa toho na tejto motorke nenastavíte, ale ono to ani nie je o tom. To, čo od motorky chcete je, aby vám prinášala radosť z jazdy a to robí mierou vrchovatou.

Rad MT spustila Yamaha na trh v roku 2014 a stala sa z nej veľmi predávaná motorka v kategórií hyper naháčov. Vývojári mali jednoduchý cieľ: vytvoriť spoľahlivú motorku, plnú dynamiky ako kombináciu zábavy, ceny a jedinečného charakteru. Je to japonská motorka a nesie si v sebe odkaz tejto krajiny. Je to motocykel s vysokým krútiacim momentom a brutálnym odstrojeným štýlom s univerzálnym využitím.

Modelový rok 2021 je ešte ostrejší. Má lepší výkon a výborne brzdí. Objem motora je 690 cm3, motorka dostala novú kapotáž s dvoma krídlovými prívodmi vzduchu a novým kompaktným LED svetlometom, ktorý vytvára extra futuristickú svetelnú masku v tvare písmena Y. Motor spĺňa normu EU5 a zaujímavý je aj zvuk s mohutnejším zvukom výfuku.

Nové sú aj riadidlá, ktoré sa zužujú smerom do vonka a umožňujú ľahšie zatáčanie i lepšiu polohu pri jazde. Vpredu je brzdenie pomocou dvoch 298 mm kotúčov, kotúč je aj vzadu. Prístroje majú invertovanú grafiku, čierne ovládacie páčky a kompaktné smerové LED svetlá.

Spotrebu sme počas testu namerali na úrovni okolo 4,5 litra/100 km, objem palivovej nádrže je 14 litrov.

Celkovo je to krásny zážitok jazdiť na tejto motorke, veľmi sa nám páči jej zvuk a tiež asertívna poloha jazdca.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.