Yamaha Tricity je trojkolesové vozidlo, ktoré má objem motora takmer 300 cm3 a pritom potrebujete na jeho šoférovanie len vodičský preukaz skupiny B, teda na osobné vozidlo.

Na to, aby mohlo byť považované za osobné auto, má okrem dvoch klasických bŕzd na rukovätiach aj ďalšiu brzdu nožnú. S objemom motora 300 cm3 pokojne dosiahnete na diaľnici rýchlosť 130 km/h. Stabilizačný systém vás na križovatke pri zastavení udrží v stabilizovanej polohe, aby ste nemuseli dávať nohy dole. Motor Blue core je 4-taktný, kvapalinou chladený, SOHC, 4-ventilový, jednovalec s výkonom 20,6 kW.

Zadná časť tohto skútra odpovedá tomu, čo poznáme zo skútra Yamaha NMax, a to znamená dostatočne veľa miesta pod sedadlom na vašu batožinu. Pri jeho šoférovaní sme si pochvaľovali stabilitu pri prejazde zákrut, a to aj za dažďa. Dve kolesá vpredu sú jednoducho viac ako jedno a znamená to pre vás viac bezpečia.

Farba tohto vozidla môžete byť modrá, zelená a šedá. Spotreba je podľa výrobcu 3,3 litra/100 km, v našom teste to bolo okolo 3,5 litra/100 km.

Cena: 8990 eur

Zdroje: vlastné, Yamaha

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Komentáre sú uzavreté