Má podsvietenie, multimediálne klávesy aj funkciu makra.

Yenkee YKB 3300 Hornet je riešenie pre stredne náročných hráčov, ktorým nestačí na hranie hier kancelárska klávesnica a zároveň nemajú k dispozícii rozpočet, aby si kúpili prémiovú klávesnicu za 100 eur. YKB 3300 Hornet prináša rozumnú výbavu v atraktívnom dizajne.

Hneď po rozbalení klávesnice si všimnete masívnu plastovú konštrukciu, ktorá pôsobí odolne a je navrhnutá, aby prežila aj náročnejšie používanie pri hraní. Súčasťou konštrukcie sú malé stojany, tie umožňujú výškové nastavenie v troch úrovniach. Klávesnicu pripojíte k počítaču 1,8-metrovým pleteným USB káblom, k jeho kvalite nemáme pripomienky.

Yenkee YKB 3300 Hornet

Yenkee YKB 3300 Hornet

Po prvom pripojení klávesnice je potrebné ju manuálne odomknúť pomocou klávesovej skratky Fn + F11. Je škoda, že výrobca na to neupozorňuje, nakoľko takéto správanie môže spôsobiť zmätenie používateľov.

Yenkee YKB 3300 Hornet využíva membránové spínače, výrobca udáva životnosť na úrovni 10 miliónov. Klávesnica je vďaka použitým spínačom tichá a pohodlie pri používaní je na dobrej úrovni – subjektívne by sme ocenili trochu rýchlejšiu spätnú väzbu klávesov, čo by umožnilo ich rýchlejšie stláčanie. To je však vlastnosť drahších klávesníc s cenou od 60 eur vyššie.

Klávesnica Yenkee ponúka všetky potrebné funkcie, ktoré by ste v roku 2020 očakávali od herného príslušenstva. Ponúka nastaviteľné podsvietenie v 7 farbách a s 3 intenzitami jasu. Je škoda, že multimediálne klávesy v hornej časti klávesnice nie sú podsvietené, trochu to kazí jednotnosť dizajnu a v úplnej tme by ste to možnože aj ocenili.

Yenkee YKB 3300 Hornet

Yenkee YKB 3300 Hornet

Oceňujeme funkciu Antighosting, ktorá umožňuje zaznamenanie súčasného stláčania viacerých klávesov. Využijete to pri hraní niektorých hier. A výbornou pridanou hodnotou sú makro klávesy – k dispozícii je ich 5 a sú umiestnené pri ľavej hrane klávesnice. Makro si môžete nastaviť pomocou softvéru, ten je k dispozícii na stiahnutie na webe výrobcu, TU. Uložiť si ho môžete aj bez softvéru, stačí použiť tlačidlo REC naľavo od klávesu ESC.

Rozmery klávesnice sú 501 × 199 × 34 mm. Samozrejmosťou je funkcia uzamknutia klávesu Windows, aby ste ho omylom nestlačili počas hrania.

Yenkee YKB 3300 Hornet

Yenkee YKB 3300 Hornet

Verdikt

Yenkee YKB 3300 Hornet je praktická herná klávesnica pre stredne náročných hráčov. Za 30 eur dostanete klávesnicu s viacerými extra funkciami, podsvietením a vzhľadom k cene aj dobrými membránovými spínačmi.

Yenkee YKB 3300 Hornet

thumbs-up-icon

Páčilo sa nám

  • Atraktívny pomer cena/výbava
  • Odolná konštrukcia
  • Makro a antighosting
  • 7 farieb a 3 intenzity podsvietenia

thumbs-down-icon

Nepáčilo sa nám

  • Klávesnicu treba po prvom pripojení odomknúť
  • Ocenili by sme rýchlejšiu odozvu klávesov

Porovnajte si cenu vo viacrých e-shopoch:

Cena: 31,99 eur

Zapožičal: Planeo.sk

Prečítajte si aj:

Yenkee YHP 205CE: Káblové slúchadlá do uší (RECENZIA)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit