Aplikácia YouTube je o dva roky mladšia ako platforma Android.

Oproti desktopovej verzii však vždy mierne zaostávala a chýbali jej niektoré funkcie. Medzi nimi napríklad je aj možnosť triediť videá a zoznamy, ktoré bolo možné zobraziť iba podľa dátumu pridania. Nový test konečne poskytuje aplikácii rovnaké možnosti triedenia, aké sú na webe dostupné už dlho.

Táto možnosť sa zobrazí pri návšteve kanála a prejdením prstom na karty Videá a Zoznamy videí. V hornej časti oboch zoznamov sa zobrazí nová ponuka s označením Zoradiť podľa. Po kliknutí sa zobrazia možnosti – najobľúbenejšie, najstaršie alebo najnovšie videá.

Nové rozhranie pridávajúce možnosť Zoradiť podľa v hornej časti zoznamu

Táto funkcia je v iOS pomerne rozšírená, ale keďže ide o veľmi žiadanú funkciu aj používateľov Android zariadení, pravdepodobne nebude Googlu príliš dlho trvať, pokým sa rozšíri aj pre platformu Android. 

Ponuka sa objavila v aplikácii YouTube vo verzii 14.43.55, ktorú je možné stiahnuť na stránke APK Mirror. Vydané sú aj novšie verzie. V našom prípade sa funkcia objavila v aplikácii vo verzii 14.45.52. Podľa predošlých skúseností vieme, že sprístupnenie určitých funkcií nie je naviazané na konkrétnu verziu aplikácie, ale na sprístupnení na strane servera.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Huawei: Android 10 pre smartfóny radu P30 a Mate 20 prichádza do Európy (doplnené)

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.