Prekrývajúce reklamy na počítačoch končia 6. apríla.

Reklamy v službe YouTube sú z roka na rok otravnejšie. Aj preto sa čoraz viac používateľov rozhodne pre predplatné Premium, ktoré ponúka okrem možnosti ukladania videí do pamäte zariadenia aj odstránenie reklamy. Okrem videoslužby oceňujeme aj kvality hudobnej aplikácie YouTube Music, ktorá je súčasťou predplatného Premium.

Pokiaľ však nemáte predplatený YouTube Premium, tak sa vám môže častokrát zdať, že tej reklamy je už akosi veľa. Keď sa nezobrazí priamo vo videu, tak vyskočí zo spodnej časti prehrávača. Práve s touto druhou formou by sme sa už nemali v bezplatnej verzii YouTube stretávať. Táto zmena sa týka počítačovej verzie aplikácie YouTube. Pokiaľ však používate iba mobilné verzie služby alebo verziu pre televízory, tak táto zmena sa vás netýka, keďže tento typ reklamy sa v nich nezobrazujú.

O zmene informoval portál AndroidPolice, ktorý potvrdil na základe správy zo stránky YouTube Help, že tento typ reklamy skončí 6. apríla 2023. YouTube sa rozhodol zlepšiť používateľský zážitok divákov platformy tým, že prekrývajúcu reklamu celkom odstráni. YouTube dodal, že sa chce zamerať na výkonnejšie reklamné formáty na počítačoch a mobilných zariadeniach. Je však pomerne otázne, čo si pod tým YouTube predstavuje.

YouTube - miesto, na ktorom sa zobrazuje prekrývajúca reklamaZdroj: AndroidPolice
YouTube – miesto, na ktorom sa zobrazuje prekrývajúca reklama

Dôležité však je, že YouTube končí so starším typom reklamy, ktorý je pre divákov rušivý. Je celkom zaujímavé, že táto zmena v spôsobe distribúcie reklamy je prijatá iba krátko po tom, čo sa do vedúcej funkcie platformy dostal Neal Mohan. Ten do funkcie nastúpil 16.2.2023. Zdá sa, že táto zmena bola prijatá aj vďaka novému smerovaniu platformy, ktoré sa pod taktovou nového riaditeľa očividne mení. Ani tvorcovia obsahu sa však nemusia obávať o svoje príjmy, keďže tie by nemali byť ohrozené. Okrem toho sa dozvedáme, že pri ostatných reklamných formátoch neprichádza ku žiadnym zmenám.

YouTube bez platenia

Zmena pravdepodobne skutočne prispeje k lepšiemu používateľskému zážitku. Poradíme vám však, ako si používanie bezplatnej verzie YouTube ešte viac spríjemniť a prehrať YouTube na pozadí bez platenia Premium. Nielenže získate celkom nové možnosti prehrávania, ale pre tento účel si budete musieť nainštalovať bezpečný prehliadač Vivaldi pre Android, ktorý sme si v redakcii obľúbili aj v jeho desktopovej verzii.

O tom, ako používať prehrávania na pozadí sa dočítate v článku nižšie.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.