Toto by mohlo presvedčiť tých, čo si službu ešte neobjednali.

YouTube Premium v sebe zahŕňa aj službu YouTube Music Premium, ale treba za to platiť 7,19 eur mesačne. Na to, čo dostanete, to je adekvátna cena. Na webe 9TO5Google sa ale objavila informácia o tom, že Google svoju službu zlacní a prilepí k nej prívlastok Lite a odstráni Music Premium. Zmienka o tom pochádza pôvodne z Redditu. Cena, ktorá je na obrázku, nebude s vysokou pravdepodobnosťou platiť pre náš región.

Tu sa uvádza 6,99 eur mesačne pre región Fínsko a Švédsko, čo je 20 centový rozdiel oproti bežnej cene na Slovensku. Predpokladáme, že ak sa verzia Lite objaví aj u nás, bude cena naozaj poznateľná a minimálne o 1,5 eura lacnejšia.

Pri porovnaní s cenovkou v iných krajinách (napríklad nižšie uvedených) je rozdiel polovičný. YouTube potvrdil portálu The Verge, že verzia Premium Lite sa v súčasnosti testuje v Belgicku, Dánsku, Fínsku, Luxembursku, Holandsku, Nórsku a Švédsku, pričom nie je známe, či a kedy sa dostane aj do iných regiónov.

Vo verzii Lite stále zostáva pôvodná myšlienka a to je videá bez reklám, ale prídete o možnosť ukladať videa off-line a používať službu na pozadí. Zostáva tu služba Kids. Avšak podľa nás spravil Google ponuku, ktorá neprináša nič nové a zráža samú seba na kolená.

Ak zmizne off-line režim a prehrávanie na pozadí, pre koho má zmysel si kúpiť predplatné na YouTube? Najmä keď má každý druhý prehliadač nejaký typ Ad-Blockeru alebo minimálne možnosť razantne obmedziť reklamy na webových stránkach vrátane YouTube?

Zdroj: 9TO5Google

Prečítajte si aj:

Google končí so službou Záložky. Už od októbra

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.