Videá obsahujúce zbrane, návody na výrobu alebo na prácu s nimi budú z YouTube buď odstránené, alebo obmedzené.

Platforma YouTube je plná rôznych videí so širokým obsahom. Niektoré majú za úlohu diváka pobaviť, iné zasa edukovať, nie všetky sú však hodné pre akúkoľvek skupinu ľudí. Na YouTube totiž chodia tráviť svoj čas ako deti a mladí ľudia, tak aj staršie vekové kategórie. Je však samozrejmosťou, že niektoré videá by sa nemali dostať po návštevníkov mladších ako 18 rokov.

YouTube aj z tohto dôvodu mení podmienky týkajúce sa videí, ktoré obsahujú zbrane či návody na ich používanie a prácu s nimi. Posledným trendom je aj vyrábanie predmetov prostredníctvom 3D tlačiarní, pričom vyrábanými produktami môžu byť aj zbrane. Aj na túto kategóriu videí sa budú vzťahovať limitácie, pričom niektoré videá budú úplne odstránené.

YouTube zavádza nové opatrenia

Nové pravidlá nadobudnú platnosť už 18. júna. Od tohto dátumu, videá, ktoré sa točia okolo podomácky vyrobených zbraní, automatických strelných zbraní a ďalšieho príslušenstva budú vekovo obmedzené. Prístup k nim budú mať len osoby staršie ako 18 rokov. Okrem toho, YouTube úplne odstráni a zakáže videá, ktoré demonštrujú, ako odstrániť bezpečnostné zariadenia strelných zbraní.

youtubeZdroj: Tymon Oziemblewski / Pixabay

Dôvodom, prečo YouTube zavádza tieto pravidlá, je aj čoraz väčší počet videí spájaných s 3D tlačou a zbraňami. Táto zmena sa bude spájať aj s už existujúcimi pravidlami platformy. Videá, ktoré demonštrujú návod na výrobu zbrane pomocou 3D tlačiarne, sú na platforme úplne zakázané. Rovnako sa vekovo obmedzujú videá, na ktorých je vidno streľbu. Takéto videá môžu vidieť len registrovaní návštevníci platformy starší ako 18 rokov.

Akonáhle prejdú nové pravidlá do platnosti, majitelia účtov na YouTube s dotknutými videami budú upozornení a tieto videá budú buď obmedzené alebo odstránené. Rovnako však platí zákaz pridávať tieto videá, nakoľko opakované porušovanie pravidiel môže prejsť k odstráneniu účtu na platforme.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.