Nová funkcia platformy YouTube poteší viacerých používateľov.

Už z viacerých streamovacích či podcastových platforiem určite poznáte funkciu časovača. Ide o možnosť vypnúť sledovanie či počúvanie obsahu po určitom čase. Mnohí túto funkciu využívajú napríklad pred spánkom, keď si chcú niečo pustiť do pozadia, prípadne počas dňa, aby sa vedeli od obsahu odpútať. Známa platforma YouTube však doteraz touto funkciou nedisponovala, teda aspoň v rámci aplikácie či služby na sledovanie videí.

Rovnakou funkciou však doteraz disponovala aplikácia pre YouTube Music, kde bolo možné časovač vypnutia aktivovať a obsah sa automaticky deaktivoval. Rovnakú funkciu ponúka aj najväčší konkurent tejto platformy, Spotify. A ako sa zdá, už čoskoro to bude mať k dispozícii aj mobilná aplikácia YouTube.

YouTube ponúkne časovač vypnutia

Nová funkcia pre automatické vypnutie obsahu po určitom čase sa zatiaľ objavila len v kóde aplikácie. Vidno ju v kóde pre Android aplikáciu, kde by sa v blízkej budúcnosti mohla objaviť. Fungovať by mala rovnako ako funkcia v YouTube Music či Spotify, keď si nastavíte čas, po ktorom by sa mal obsah zastaviť, resp. vypnúť. Vybrať si budete môcť z predvolených časov, ktoré sa budú odvíjať od niekoľkých minút, horná hranica zatiaľ nie je známa.

YouTube
YouTube

Časovač, dokedy by malo video bežať, by sa mal objaviť v notifikácii. Tá bude zobrazovať čas, dokedy sa ešte bude video prehrávať a skontrolovať to bude možné v paneli s notifikáciami. Zároveň by však malo byť možné časovač jedným kliknutím zresetovať, ak by ste sa náhodou rozhodli sledovať video ďalej. Zároveň by ale malo byť možné prostredníctvom tejto notifikácie časovač úplne vypnúť.

Možnosť, ktorá by sa mala dostať do tejto funkcie, je aj ukončenie prehrávania na konci videa. Takúto funkciu ponúka aj YouTube Music, kde je možné nastaviť časovač na koniec prehrávanej skladby. Funkcia časovača zatiaľ nemá stanovený čas vydania a zároveň nevieme, či sa dostane aj do aplikácie pre iOS, prípadne ďalších verzií služby.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.