Uľahčí vám vyhľadávanie pesničiek.

Pri vyhľadávaní neznámych pesničiek sme sa roky spoliehali na služby, ktoré analýzou rôznych krátkych zvukových úryvkov dokázali iba za pár sekúnd identifikovať skladbu. Tieto hudobné aplikácie sú síce dostupné do dnešných dní, ale ich používanie si vo väčšine prípadov vyžaduje ich doinštalovanie. Zatiaľ čo v systéme iOS sa používatelia spoliehajú na integrovaný Shazam, tak v systéme Android takéto riešenie existuje priamo v aplikácii Google, avšak teraz sa podobná funkcia rozširuje aj do aplikácie YouTube Music.

Určite to poznáte aj vy. Celý deň sa vám v hlave preháňa chytľavá pesnička, avšak vy si neviete iba na  základe melódie spomenúť na jej názov. Horšie je to v prípade, že si neviete spomenúť ani na kľúčové slová, pomocou ktorých by ste ju vyhľadali na Googli. Ak ste však používateľom aplikácie YouTube Music, tak Google priamo do nej integroval nástroj, pomocou ktorého dokážete iba za pár sekúnd jednoducho zistiť, o akú skladbu ide. Podmienkou je, aby ste mali telefón s Androidom.

Nová funkcia v YouTube Music uľahčí vyhľadávanie skladieb, Zdroj: TOUCHIT

Nová funkcia sa začína v týchto dňoch šíriť medzi používateľmi aplikácie YouTube Music pre Android, pričom je možné, že už ju máte vo svojom zariadení dostupnú. Nájdete ju vedľa ikony mikrofónu v pravej hornej časti obrazovky. Ikonu tvoria štyri zvislé čiary, ktoré symbolizujú zvukovú vlnu. Ak teda chcete analyzovať zvuk, ktorý vám “vŕta” v hlave, tak stačí na ikonu ťuknúť a melódiu zahmkať (zanôtiť bez slov), zahrať, alebo zaspievať a aplikácia ju identifikuje za vás. Presnosť výsledkov bude závisieť od interpretačných schopností konkrétneho používateľa.

Hoci nejde o prevratnú aktualizáciu, tak táto nová funkcia je veľmi praktická, ak nechcete pre analýzu skladieb používať aplikáciu Google, alebo ďalšie aplikácie tretích strán. Vďaka novej aktualizácii YouTube Music budete mať odteraz všetko poruke.

Po nedávnom teste je možné, že funkcia bude čoskoro dostupná aj v aplikácii YouTube Music pre iOS.

Zdroj: Phandroid

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.