Služba konečne dobieha Spotify.

YouTube Music si každým rokom viac a viac upevňuje svoje postavenie medzi stravovacími platformami s hudbou, avšak niektoré funkcie jej doteraz chýbali. Hoci služba disponuje obrovskou databázou rôznych remixov a cover verzií, aj vďaka prepojenie s klasickým YouTube, tak veľa používateľom chýba zobrazovanie textov v reálnom čase. Službou, ktorá túto možnosť už ponúka je napríklad Spotify.

Aj spoločnosť Google sa samozrejme snaží konkurenciu dobehnúť, čo sa jej vo veľa oblastiach darí, avšak kombinácia hudby a textov v reálnom čase mala prísť oveľa skôr. Nezabúdajme však, že napríklad také automatické sťahovanie offline hudby je pre YouTube Music obrovskou výhodou. Portál AndroidPolice teraz informuje, že hudobná služba spoločnosti Google konečne pridáva aj dlho očakávané texty v reálnom čase.

O novinke informovali aj viacerí používatelia na Reddite, ktorým sa začala zobrazovať prepracovaná obrazovka s textami piesní v aplikácii YouTube Music pre Android a iOS. Služba sa na pridanie novej funkcie pripravovala veľmi dlho. V októbri minulého roka spoločnosť Google oznámila partnerstvo so spoločnosťou Musixmatch, čo teraz prináša svoje ovocie.

YouTube MusicZdroj: Reddit/Joe4913
Real-time zobrazovanie textov v YouTube Music

Funkcia podľa slov používateľov funguje presne podľa očakávania, čo znamená, že text piesne sa synchronizuje s piesňou v reálnom čase. Pokiaľ si v aplikácii YouTube Music otvoríte text piesne, tak ten bude v reálnom čase zvýraznený tam, kde sa práve spievaná časť skladby nachádza. Vďaka tomu je oveľa jednoduchšie sledovať text a aj mu porozumieť.

Je však možné, že funkcia real-time textov bude v službe YouTube Music sprístupnená postupne. Po overení funkcie sa nám v prostredí aplikácie stále zobrazovalo iba staré rozhranie, v ktorom je síce text zobrazený, ale počas prehrávania piesne neboli zvýraznené jeho časti.

Zdroj informuje, že nový štýl sa dá posúvať aj manuálne, ale ak do neho používateľ nebude zasahovať, tak automaticky sa znovu synchronizuje s piesňou. V novom prostredí aplikácie sa zväčšilo aj písmo. Je však potrebné dodať, že funkcia zobrazovanie textov v reálnom čase je už sprístupnená pri takmer všetkých skladbách.

V každom prípade sa zdá, že novinka bude sprístupnená postupne na strane servera, čo znamená, že na Slovensku sa môže objaviť až v najbližších dňoch až týždňoch.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.