Funkciu využijú používatelia platenej verzie YouTube/Music Premium.

Funkcia inteligentného sťahovania je veľmi dobre známa majiteľom Android zariadení, ktorí používajú YouTube a YouTube Music. Druhá menovaná služba od svojho vzniku síce žije v tieni Google Play Music, avšak toto vnímanie je pomerne skreslené. Google túto streamovaciu službu neustále vylepšuje. Rovnako to platí pre systém Android, ako aj iOS.

Pokým majitelia Android telefónov boli na nedostupný internet pripravení automaticky stiahnutým zoznamom skladieb, tak táto možnosť doteraz nebola dostupná pre majiteľov iPhonov. Aj preto nová várka funkcií YouTube Music pre iOS pridáva jednu skvelú novinku, vďaka ktorej bude vaša obľúbená hudba dostupná offline, nech ste kdekoľvek.

Spoločnosť o novinkách informovala v oficiálnom príspevku, v ktorom sa objavila aj zmienka o funkcii inteligentné sťahovanie pre iOS. Inteligentné sťahovanie v aplikácii YouTube Music stiahne až 500 skladieb, ktoré je možné prehrávať aj bez pripojenia do internetu. V praxi to znamená, že majiteľ iPhonu si bude môcť svoje obľúbené skladby pustiť kedykoľvek a kdekoľvek. Inteligentné sťahovanie je dlhodobo dostupné v systéme Android, avšak v systéme iOS sa objavuje prvýkrát.

YouTube Music pre iOSZdroj: PhoneArena
YouTube Music pre iOS
  • Aktivácia v systéme iOS: Nastavenia > Stiahnuté súbory a úložisko > Inteligentné sťahovanie
  • Aktivácia v systéme Android: Účet > Nastavenia > Stiahnuté súbory a úložisko > Inteligentné sťahovanie (predvolene nastavené na 250 skladieb, max. 500)

Medzi ďalšie vylepšenia YouTube Music pre iOS sa dostala aj funkcia ako napríklad Mixy hudobných videoklipov. Tá bude zobrazovať rozmanitejšie výsledky a na karte Súvisiace sa v časti Ďalšie vystúpenia objavili aj nové štítky. To však nie je ani zďaleka všetko.

Nové funkcie boli prvýkrát predstavené v januári tohto roka, avšak až teraz začínajú byť oficiálne dostupné pre všetkých používateľov.

Android aplikácia ponúka funkciu navyše

Pokým aplikácia YouTube Music pre iOS iba teraz dostáva funkciu inteligentného sťahovania, tak aplikácia pre Android je na tom opäť o niečo lepšie. K inteligentnému sťahovaniu sa totiž v týchto dňoch pridružila ďalšia šikovná funkcia súvisiaca so sťahovaním obľúbenej hudby. Ide o tzv. automatické sťahovanie Nedávno počúvanej hudby. Pokiaľ si vo svojom Android telefóne zapnete túto funkciu (v ponuke nastavení sa nachádza hneď pod inteligentným sťahovaním), tak tá vám automaticky stiahne maximálne 200 naposledy počúvaných skladieb.

YouTube Music pre AndroidZdroj: TOUCHIT
YouTube Music pre Android

Zdroj: PhoneArena, AndroidCentral

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.