Prípravy sú v plnom prúde.

Podcasty sú medzi poslucháčmi online obsahu čoraz obľúbenejšie. Ponúka ich čoraz viac streamovacích platforiem, pričom medzi ne sa čoskoro zaradí aj YouTube Music. Portál AndroidPolice informuje o náznakoch objavených v kóde aplikácie, ktoré potvrdzujú, že YouTube Music čoskoro spustí podcasty priamo v aplikácii pre Android. Hoci priame náznaky o ich spustení nie sú stále viditeľné, rozbor kódu najnovšej aktualizácie hovorí o jasných plánoch spoločnosti zaradiť podcasty do svojej hudobnej streamovacej služby.

Podcasty v rámci YouTube Music budú sprístupnené najskôr v USA, čo potvrdila samotná spoločnosť. Že sa tak skutočne deje bolo zistené z rozboru aplikácie YouTube Music 5.48. Niekoľko textových reťazcov potvrdzuje, že používatelia budú môcť pridávať podcasty do frontu prehrávania rovnako ako skladby. Obsah sa bude zobrazovať aj na karte Knižnica a bude zdieľať priestor so stiahnutými skladbami. Táto integrácia umožní podcastom splynúť s aplikáciou a nenápadne sa začleniť do jej prostredia.

Youtube MusicZdroj: AndroidPolice
Youtube Music

Zmenou prejde aj sekcia Nastavenia, v ktorej sa objaví možnosť prehrávať videocasty iba ako zvuk. Táto funkcia je v rámci YouTube Music už aktívna pri hudobnom obsahu. Zvuk má v tomto prípade prioritu, čo znamená, že videá sa prehrávajú bez obrazu iba ako zvuk. YouTube Music by mala hneď od začiatku podporovať aj ďalšie funkcie optimalizované pre dlhý obsah – napríklad dlhšie odpočítavanie s časovačom spánku.

Zmeny sa samozrejme dostanú aj do vizuálneho rozloženia ovládacích prvkov. Dotknú sa vyhľadávacieho panela, v ktorom budú namiesto položiek „Vyhľadávať skladby, albumy a interpretov“ usporiadané nové položky  „Vyhľadávať skladby, interpretov, podcasty„.

Hoci podcasty nie sú v YouTube Music stále dostupné, ich tvorcovia už majú k dispozícii nástroje na konverziu zoznamov skladieb na relácie prostredníctvom služby YouTube Studio. Dúfame, že po spustení podcastov v USA sa prehrávania podcastov dočkáme aj na Slovensku. 

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.