Funkcia sa konečne dočkala širšej dostupnosti.

Služba YouTube Music je čoraz lepšia. Nielenže je na tom celkom dobre aj s kvalitou streamovanej hudby, ale neustále pridáva funkcie, ktoré jej používatelia očakávajú. Donedávna však používateľom chýbala funkcia, ktorú napríklad Spotify ponúka veľmi dlho. Všetko sa začalo meniť v apríli tohto roka, kedy YouTube Music prvýkrát sprístupnil funkciu prehrávania textov v reálnom čase.

Po takmer štyroch mesiacoch sa táto možnosť zobrazovania textov konečne rozširuje, a je dostupná pre systémy iOS a Android. Portál 9to5Google informuje, že existujúca karta Text počas živého prehrávania dostáva nový dizajn a väčší font, ktorý umožňuje lepšie vidieť text v reálnom čase aj na malom displeji telefónov.

Počas prehrávania skladby je aktuálny riadok zvýraznený bielou farbou, zatiaľ čo zvyšok textu nad a pod ním je slabo šedý. Aj keď je text v reálnom čase automatický posúvaný, tak je ho možné posúvať aj ručne. Pokiaľ sa v texte posuniete na akékoľvek miesto, tak v momente, keď začne spev, aplikácia vás vráti na aktuálne prehrávanú pozíciu, po čom sa text bude naďalej zobrazovať v reálnom čase a automaticky posúvať podľa toho, ako skladba plynie.

Plocha, na ktorej sa zobrazuje text v reálnom čase je tematicky prispôsobená coveru prehrávaného albumu. V prípade, že medzi slohami bude prehrávaná iba hudba, v texte bude o tom informovať zvýraznená nota. Keďže nejde o “karaoke”, tak zobrazovanie textu v reálnom čase, napríklad po medzihre alebo sóle, bude pokračovať až v okamihu, keď nastúpi spevák. 

Hoci je funkcia prehrávania textu v reálnom čase dostupná pre čoraz väčší počet používateľov služby YouTube Music, tak tento spôsob zobrazovania textov nie je (zatiaľ) dostupný pre všetky skladby. To znamená, že pri niektorých skladbách sa automaticky zobrazí text v reálnom čase, avšak pri iných skladbách iba klasický statický text. Je pritom možné, že dostupnosť zobrazovania textov v reálnom čase sa neskôr rozšíri aj na ďalšie skladby.

Pokiaľ však funkciu živých textov nemáte dostupnú vo vašej aplikácii YouTube Music, a to ani pri interpretoch ako napríklad OneRepublic, alebo Imagine Dragons, tak aplikáciu pre Android aktualizujte cez Obchod Play na jej najnovšiu verziu, alebo z obchodu APK Mirror nainštalujte ešte novšiu verziu 6.16.52. Pre iOS sú texty v reálnom čase dostupné od verzie 6.16.

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.