Platforma chce Premium používateľom uľahčiť správu stiahnutých videí. 

Na malom množstve zariadení sa v najnovších verziách aplikácie pre Android objavila položka nových offline nastavení naprieč zariadeniami a následne zmizla. Aj keď táto možnosť zjavne nebola úplne funkčná, vyzerá to, že umožňuje sťahovanie videí a ich automatické zobrazovanie na iných zariadeniach.

Táto možnosť sa zobrazila v nastaveniach pre niektorých predplatiteľov služby YouTube Premium v ​​stabilnej a beta verzii 15.49.34 a 15.50.32, ale v skutočnosti sa prvýkrát objavila už v roku 2018. Pri aktívnej funkcii sa zobrazilo vyskakovacie okno s otázkou, ktoré zariadenie by malo byť synchronizované.

Možnosti z roku 2018 a nahliadnutie do aktuálneho kódu odhaľuje reťazce s textom „Aktualizovaný offline stav medzi zariadeniami“ a „Chyba pri aktualizácii offline stavu medzi zariadeniami“. Je tak možné, že by táto funkcia mala skutočne umožniť synchronizáciu medzi viacerými zariadeniami.

Je však takisto možné, že Google túto funkciu z roku 2018 zrušil a iba použil názov pre ďalšie funkcie, napríklad synchronizáciu kvality sťahovania a predvoľby siete.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Ako sa zmenil YouTube za rok 2020?

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.