Nie každý používateľ túto zmenu privítal s nadšením.

Aplikáciu YouTube môžete buď milovať, alebo nenávidieť. Záleží iba na tom, či používate free verziu, alebo si platíte Premium. Ak však používate verziu zadarmo, tak existuje síce spôsob, ako sa zbaviť reklamy v jej prostredí, ale Google vyvíja čoraz väčšiu snahu na ešte agresívnejšie zobrazovanie reklamy, ktorá je čoraz neznesiteľnejšia. Aplikácia YouTube Premium oproti verzii zadarmo ponúka prehrávanie videí na pozadí a bez reklám, pričom Google k tejto službe ponúka aj YouTube Music. 

Google v rozhraní služby YouTube za uplynulý rok vykonal viacero dizajnových a funkčných zmien, avšak zdá sa, že s touto iniciatívou ešte neskončil. YouTube pre Android získava niekoľko významných zmien v rozhraní prehrávača, pričom nie všetky boli používateľmi aj prijaté.

Youtube Premium ExperimentZdroj: YouTube
Youtube Premium Experiment

Prehrávač v testovacej fáze získava nové ovládacie tlačidlá, avšak iné boli presunuté na nové miesto. Rovnako boli presunuté aj informácie o videu, čo mierne zneprehľadňuje prostredie s prehrávačom. Pridané bolo aj nové gesto na prechádzanie medzi videami v zozname.

Aktuálne zavádzané zmeny v A/B teste nenechali niektorých používateľov chladnými. Tí sú s novým rozhraním nespokojní a kritizujú ho za neprehľadnosť a zbytočné zmeny. Táto reakcia je pomerne zaujímavá, pretože Google chce vylepšiť používateľskú skúsenosť, avšak používatelia so zmenami nie sú zatiaľ spokojní.

YouTube pre Android testuje nové rozhranie prehrávačaZdroj: AndroidAuthority
YouTube pre Android testuje nové rozhranie prehrávača

Hlavným dôvodom nespokojnosti používateľov môže byť príliš veľa vykonaných zmien v rozhraní, pretože používatelia sú zvyknutí na súčasné rozhranie a na nové zmeny si budú musieť nejaký čas zvykať. Nové rozhranie je podľa niektorých používateľov príliš preplnené a ťažko sa v ňom orientujú.

Hlásené sú dokonca aj chýbajúce funkcie, pravdepodobne kvôli prebiehajúcim prácam na rozhraní. Aktuálne však chýbajú napríklad tlačidlá na ovládanie prehrávania dopredu/dozadu v režime celej obrazovky. Predpokladáme, že budúce aktualizácie zohľadnia spätnú väzbu používateľov a prinesú zmeny k lepšiemu.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.