Google pred pár hodinami spustil zásadnú aktualizáciu aplikácie.

Aktualizácia prichádza s novou funkcionalitou, zjednodušeným používateľským rozhraním a užitočnými gestami. Pomocou gest je možné jednoducho vyvolať režim celej obrazovky a rovnako jednoducho je ho možné ukončiť. Prejdením prsta po prehrávanom videu sa video otočí do režimu na šírku, po čom bude video zobrazené na celú obrazovku. Pokiaľ chcete video minimalizovať, stačí prejsť prstom smerom nadol. 

Tlačidlo skrytých titulkov už nie je „utopené“ v ponuke, ale je dostupné priamo z plochy prehrávaného videa. Pre vyvolanie ponuky sa stačí dotknúť plochy videa. Rovnako sa presunulo aj tlačidlo automatického prehrávania. Obidve funkcie sú teraz oveľa ľahšie dostupné, zatiaľ čo ďalšie tlačidlá boli upravené tak, aby poskytovali ešte pohodlnejšiu navigáciu.

Nedávno predstavená funkcia Video Chapters si teraz razí cestu aj do mobilnej verzii YouTube. Zobrazuje zoznam všetkých kapitol vo videu, spolu s ich miniatúrami, pre ešte jednoduchšie navigovanie k jednotlivým častiam videa. Novinkou sú aj navrhované akcie, ktoré používateľa vyzvú napríklad k otočeniu telefónu.

Google však tvrdí, že ďalšie vylepšenia prídu čoskoro.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

TOP 10 najobľúbenejších filmov stiahnutých cez internet – 43. týždeň

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.