Po webovej verzii prichádza s možnosťami aj pre smartfóny.

Jednou zo zmien je testovanie odstránenia tlačidla Nepáči sa mi, hoci ho autori vo svojich videách povolia. Funkcionalita ešte nie je plne rozšírená a obe nové vlastnosti popisované v tomto článku má len úzka skupina všetkých používateľov na YouTube, uvádza server DroidMaze.

Odstránenie tohto prvku je však viac testom samotných používateľských návykov. Rozhodne viac ako test samotného rozhrania. Hoci o zrušení „dislajkov“ sa diskutuje dlhšie, stále bude skupina, ktorú to bude zaujímať a nebude to považovať za deprimovanie. Podobne na tom budú aj iné aplikácie, napríklad Instagram, kde už počet „lajkov“ / srdiečok nebude zobrazovaný.

Na mobilnej verzii však pribudne možnosť prehrávať video v slučke. To je možné na webe, no v aplikácii pre smartfóny toto nebolo možné. Uvidíme, či bude funkcia využívaná a či ju Google časom neodstráni.

Zaujímavejšou možnosťou je však pridanie možnosti Clip. Takto sa bude dať vytvoriť výstrižok v čase trvania 60 sekúnd a ten sa bude dať zdieľať. Nebudete reálne zasahovať do videa, no budete môcť zdieľať len istú časť informácie z videa. Túto funkciu vnímame ako vylepšenia zdieľania od určitej časovej značky.

Zdroj: DroidMaze

Prečítajte si aj:

YouTube mení pravidlá

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.