Platforma pridáva kartu VY. Dostupná je už aj na Slovensku.

Google svoje aplikácie neustále vylepšuje. Dlhodobo sa snaží ich prostredie spraviť prehľadnejším a pre používateľov osobnejším. Hlavným cieľom tejto snahy je ich lepšie dizajnové prepojenie, aby sa v nich používateľ ľahšie orientoval. Práve aplikácia YouTube je jednou z posledných, ktorá sa stále drží svojho dizajnového jazyka. Ten ju od ostatných Google aplikácií neustále odlišoval, avšak zdá sa, že ani po ďalšej dizajnovej zmene to nezostane inak.

Portál 9to5google informuje, že Google do aplikácie YouTube pridáva kartu Vy, ktorá prináša nové možnosti. Zdroj tvrdí, že YouTube pre Android testoval trochu pozoruhodný redizajn, ktorý pridáva novú sekciu. Tá sa nachádza v pravom dolnom rohu, aby bol k nej čo najľahší prístup.

YouTube pridáva novú kartu TyZdroj: 9to5google

To znamená, že profilový obrázok používateľa sa presunul z hornej časti do spodnej. Práve cez tento obrázok je priamy prístup do karty Vy. Táto sekcia pritom kombinuje funkcie predchádzajúcej ponuky účtu a knižnice. Hoci všetky Google aplikácie majú profilový obrázok v hornej časti, tak YouTube je opäť výnimkou, a spoločnosť tento obrázok presúva do spodnej časti. Na druhej strane toto rozhodnutie má logický základ, keďže k väčšine funkcií sa pristupuje práve zo spodnej časti. Rozhranie YouTube stále pripomína skôr sociálnu sieť ako bežnú Google aplikáciu.

Po rozkliknutí “nového” profilového obrázka sa zobrazia informácie o vašom kanáli spolu s tlačidlami Prepnúť účet, Účet Google a Zapnúť režim inkognito. Nastavenia aplikácie sa tradične nachádzajú v sekcii Nastavenia, ktorá sa zobrazuje iba na tejto stránke. Je dokonca rýchlejšia ako kedykoľvek predtým. Nezabudlo sa však ani na klasickú Históriu a Zoznamy skladieb.

Túto časť aplikácie nakoniec dopĺňajú položky videá, stiahnuté súbory, vaše klipy, vaše filmy, výhody Premium, čas pozerania a pomoc a spätná väzba.

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.