Ponúkne vyšší dátový tok a tým pádom detailnejšie videá.

Platforma YouTube podľa všetkého testuje nové rozlíšenie pre používateľov svojej mobilnej aplikácie. Na tému upozornil používateľ fóra Reddit s prezývkou u/KzedUK, ktorý objavil novú možnosť nastavenia rozlíšenia pomenovanú 1080p Premium.

Určená má byť pre používateľov platenej služby YouTube Premium a existovať bude popri štandardnej možnosti 1080-pixlového rozlíšenia, avšak s vyšším dátovým tokom, vďaka čomu by videá mali byť detailnejšie.

YouTube PremiumZdroj: Reddit.com

Podľa twitterovského profilu This is Tech Today chce YouTube týmto novým nastavením presvedčiť aspoň časť používateľov, aby zbytočne neprepínali na zobrazenie v rozlíšení 1440p či 2160p, teda 4K, pri ktorých službe stúpajú prevádzkové náklady spojené so streamovaním.

Prepnutie do vyššieho rozlíšenia má pritom význam aj na zariadeniach s povedzme 1080p displejom, pretože vďaka vyššiemu dátovému toku je video krajšie a detailnejšie.

Zmena prichádza krátko po oznámení odchodu generálnej riaditeľky YouTube Susan Wojcicki. Nie je však jasné, či nová funkcia je už jednou z noviniek, ktorú chce zaviesť jej nástupca Neil Mohan.

Zdroj: Reddit.com, Twitter.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.