Pomáha zmysluplne tráviť čas počas karantény.

Videoportál YouTube spustil iniciatívu Zostaň doma #somnou pre Česko aj Slovensko. Na špeciálnom kanáli sú po novom dostupné kolekcie videí lokálnych tvorcov v rôznych kategóriách, od vzdelávania, cez varenie, až po šport či zábavu. Cieľom je priblížiť ľuďom kvalitný a zábavný obsah a podporiť ich, aby v dobe karantény naďalej zostávali doma.

Mnoho Slovákov dnes zostáva v izolácii a na internete vyhľadávajú nielen dôležité informácie, ale aj študijné a pracovné materiály, spôsoby ako sa zabaviť, čo variť či ako si zacvičiť. Väčšmi než inokedy im chýba spoločnosť druhých a sociálne kontakty. Pre uľahčenie vyhľadávania užitočného obsahu, ktorý by pomohol prekonať toto náročné obdobie, spustil YouTube špeciálny dočasný kanál pre českých a slovenských používateľov.

Spustenie kanála nadväzuje na globálnu iniciatívu STAY HOME #WITHME, ktorú prednedávnom predstavil videoportál YouTube. Lokálna verzia projektu pod názvom Zostaň doma #somnou ponúka kolekcie videí od českých a slovenských tvorcov v kategóriách Študuj so mnou, Cvič so mnou, Var so mnou, Spievaj so mnou, Zostaň doma a sleduj, Spolu to zvládneme, Bav sa so mnou a Hraj so mnou. Česko-slovenský kanál bude fungovať počas obdobia trvania pandémie koronavírusu a postupne bude dopĺňaný o nový obsah a nové playlisty.

„Celá iniciatíva je založená na tom, že ľudia na YouTube dnes častejšie sledujú tie videá,  ktoré im umožňujú robiť veci spoločne s ich tvorcami. Preto sme sa aj my prostredníctvom tejto iniciatívy rozhodli vyzdvihnúť niekoľko českých a slovenských YouTube kanálov ako aj YouTuberov, ktorí ľuďom pomáhajú prekonať toto náročné obdobie,“ hovorí Pavla Grigarová, marketingová manažérka YouTubu pre región strednej a východnej Európy.

Od polovice marca celosvetovo vzrástla denná sledovanosť videí, ktoré vo svojom názve nesú označenie #withme (z angl. so mnou), zhruba šesťnásobne. Podobne rýchlym tempom rástol aj priemerný počet nahraných videí za deň, ktoré v názve nesú slovné spojenie „at home“ (z angl. doma). Tvorcovia, ktorí vytvárajú zábavný alebo informatívny obsah pre ľudí izolovaných počas pandémie, sa práve týmto spôsobom môžu zapojiť a ku svojim novým alebo už vydaným videám pridať označenie #zostandoma #somnou.

Zdroj: Google