Funkcia je k dispozícii už aj pre mobilné zariadenia.

Ak chcete svojmu známemu poslať video, a upozorniť ho na jeho konkrétnu časť, tak máte na výber niekoľko možností, ako to spraviť. Buď mu video pošlete bez informácií o presnom čase, napíšete ho do ďalšej správy alebo použijete postup, ktorý pripravila spoločnosť Google. Portál 9to5google informuje, že najnovšia zmena v službe YouTube pre mobilné zariadenia zahŕňa jednoduchší spôsob zdieľania konkrétnej časovej pečiatky alebo klipu z videa prostredníctvom ponuky zdieľania priamo v aplikácii.

Novinka pritom nemá vplyv na doterajší proces zdieľania, iba ho rozširuje, pretože zdieľanie videa s presnou časovou značkou na YouTube pre smartfóny bolo pomerne komplikované. Nie je jasné, kedy bola zmena vykonaná, ale zdá sa, že to bolo pomerne nedávno. Je však zrejmé, že nie je zatiaľ k dispozícii pre všetkých používateľov.

Jedným z mála spôsobov zdieľania ďalších časových kódov, alebo časových pečiatok na mobilnom zariadení, bolo použitie pomerne ťažkopádnej funkcie Klip, ktorá umožní vytvárať 5 až 60-sekundové klipy s orezaním začiatku a konca videa na jeho časovej osi.

Uľahčuje zdieľanie konkrétnej časti videaZdroj: 9to5google
YouTube uľahčuje zdieľanie konkrétnej časti videa

Nová funkcia v YouTube sa v aplikácii pre smartfóny objaví po kliknutí na tlačidlo zdieľania. V pravom hornom rohu hárka sa bude nachádzať prepínač, ktorý umožní povoliť zdieľanie s konkrétnou časťou alebo časom aktuálne prehrávaného videa. Na počítači je možné pohodlne zadať časový kód, čo v aplikácii pre smartfóny nie je možné.

Čas vo verzii pre PC je možné upraviť prechádzaním po časovej osi videa a nastaviť dĺžku klipu v trvaní až 60 sekúnd. Toto je jediný spôsob, ako zmeniť časovú pečiatku v zdieľanom hárku. Kliknutím na „Kopírovať odkaz“ sa vytvorí textový odkaz, ktorý môžete jednoducho zdieľať v iných aplikáciách prostredníctvom predvolenej ponuky.

Ak funkciu jednoduchého zdieľania časových pečiatok v smartfónoch ešte nemáte k dispozícii, je potrebné počkať, pokým ju Google nesprístupní pre všetkých.

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.