Zapojil sa tak do preventívnych opatrení, ktoré majú zabrániť preťaženiu internetových sietí.

Netflix, YouTube, Facebook, Instagram a ďalšie spoločnosti, resp. služby sa vyjadrili, že aplikujú preventívne opatrenia, aby sa zachovala stabilita a funkcionalita internetových sietí nielen v Európe. Je to logické – obrovské množstvo ľudí je aktuálne doma a internet využíva na prácu aj zábavu.

Netflix oznámil zníženie dátového toku o približne 25% až 30% a YouTube sa rozhodol upraviť prednastavené rozlíšenie na 480p. Táto zmena sa týka nielen Európy, ale celého sveta a pre jednotlivých používateľov sa aplikuje postupne. Na tému upozornil portál TheNextWeb.

Znížená kvalita prednastaveného rozlíšenia predstavuje rozumné riešenie a kompromis. Mnohí používatelia neriešia, v akom rozlíšení je video, pokiaľ je obraz v sledovateľnej kvalite a to nastavenie 480p spĺňa, či už sledujete YouTube na mobilnom zariadení alebo v okne vo webovom prehliadači. Náročnejší používatelia si však môžu manuálne zmeniť kvalitu videa na vyššie rozlíšenie.

Táto zmena by mala trvať 30 dní, zmeniť sa to môže v závislosti od vývoja pandémie koronavírusu.

Zdroj: TheNextWeb

Prečítajte si aj:

Koronavírus: Kvalitu streamovaného videa znižujú aj Facebook a Instagram

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit