Aktualizujte si aplikáciu pre Android.

YouTube vo verzii pre Android získal dve nové funkcie, ktoré úzko súvisia s virtuálnou realitou. Obľúbený video server už dávnejšie umožňoval prehrávanie 360 stupňových videí. Takzvané VR videá sú však atmosférickejšie a snažia sa v divákovi vyvolať intenzívnejší zážitok.

V novej verzii aplikácie je prehrávanie videí s podporou virtuálnej reality takisto jednoduchšie. Budete potrebovať kartónové okuliare (eventuálne by mali postačiť akékoľvek okuliare VR).

Všimnite si novú ikonku v tvare okuliarov

Všimnite si novú ikonku v tvare okuliarov

Pokiaľ video podporuje zobrazenie vo VR, na obrazovke sa zobrazí ikonka v tvare okuliarov Cardboard. Stačí ju stlačiť, telefón vložiť do okuliarov a užívať si zážitok. Video si pozriete aj na počítači, avšak bez príslušného efektu. Funkciu môžete vyskúšať napr. na VR videu s tematikou Hier o život.

Druhá nová funkcia umožňuje sledovať akékoľvek YouTube video pomocou okuliarov. Ocitnete sa vo virtuálnej sále a pred očami máte plátno s prehrávaným videom. V tomto prípade sa nemôžete rozhliadať a kvalita videa je podľa nás horšia v porovnaní so sledovaním štandardnej verzie. Funkciu virtuálnej reality aktivujete cez nastavenia, viď. priložený screenshot.

VR_MODE_660_WHT

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit