Už teraz môžete poslať svojim blízkym originálny pozdrav z dovolenky, zo špeciálnych udalostí alebo pri príležitosti výročí a sviatkov. Využiť môžete službu „Moja pohľadnica“ pričom si môžete vytvoriť pohľadnicu prostredníctvom mobilného telefónu alebo webu a to s vlastným motívom aj textom. Pošta pohľadnicu vytlačí a pošle zvolenému adresátovi v rámci Slovenska ale aj do zahraničia.

Personalizovanú pohľadnicu si môžete vytvoriť cez stránku www.mojapohladnica.sk, pridáte vlastnú fotografiu alebo obrázok, vlastný text, prípadne využijete niektorú z pripravených šablón. Vybrať si môžete z dvoch rôznych formátov pohľadnice – A6 (150 × 100 mm) a A5 (210 × 150 mm). Následne napíšete adresu adresáta, ktorého chcete pohľadnicou potešiť. Po objednaní pohľadnice budete vyzvaní k úhrade, pričom zaplatiť môžete štandardnými platobnými kartami alebo prostredníctvom Poštovej karty. Po úspešnom zrealizovaní platby príde potvrdenie o úhrade sumy na e-mailovú adresu zadanú pri vytváraní objednávky. Slovenská pošta vytlačí pohľadnicu a zašle ju adresátovi.

Slovenská pošta pohľadnicu doručí v rámci celého Slovenska do 3 pracovných dní odo dňa objednania, pričom cena za doručenie je v prípade „klasického“ rozmeru 1,05 Eur a v prípade väčšej pohľadnice 1,25 Eur. Pohľadnicu je možné poslať aj na adresu v zahraničí; lehota doručenia a cena za takúto pohľadnicu závisí od krajiny, do ktorej je pohľadnica zaslaná. Objednať takúto originálnu pohľadnicu si môžete z celého sveta cez mobilný telefón, tablet aj desktop. Podmienkou je len internetové pripojenie. Na odoslanie nie je potrebná žiadna registrácia. Registrovaným zákazníkom sa automaticky ukladajú adresy odoslaných pohľadníc, vďaka čomu pri zasielaní ďalšej pohľadnice nemusíte prácne vypisovať celú adresu, ale vyberiete si príslušnú adresu zo zoznamu. Jednu pohľadnicu je možné poslať viacerým adresátom a v rámci jednej objednávky je možné vytvoriť viac pohľadníc.

Bližšie informácie o službe sú na stránke www.mojapohladnica.sk. Ešte pripomeňme, že niečo podobné je možné vytvoriť aj cez program Zoner Photo Studio, zasielacia pošta je však v tomto prípade z Českej republiky.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.