Značka Ultimate Ears robí špecifické reproduktory. Z malého objemu dokážu vyžmýkať skutočne silný zvuk. Príkladom je tento model.

Jeho hlavnou zaujímavosťou je 360° šírenie zvuku. To je celkom pochopiteľné a nezáleží na tom, ako si tento valec otočíte. Pravdepodobne nakoniec tlačidlami k sebe. Veľké znamienko plus a mínus na obale valca slúži na úpravu hlasitosti. Tlačidlá tu majú celkovo silný stisk, a tak sme si zvykli na ovládanie cez smartfón. Pre tento model zatiaľ nebola v obchode pre smartfóny aplikácia. Tie, ktoré výrobca poskytuje, sú na iné modely.

Reproduktor má odolnosť voči vode a jeho ďalšou zaujímavosťou je, že bude na hladine plávať. Ani pád do bazéna nezastaví jeho reprodukciu. Látkový poťah sa dá umývať a výrobca mu pridal aj pútko na zavesenie. Jediný otvor je tu v podobe microUSB konektora. Má však západku a tá od neho udrží vodu preč. Na hornej strane je signalizačná dióda a nápis UE je zároveň tlačidlo. Stlačením pozastavíte hudbu, dvojité stlačenie posúva prehrávanie o skladbu dopredu. Trojité na posun vzad tu nefunguje. Wonderboom sa dá spojiť ešte s jedným rovnakým reproduktorom. Páčila sa nám jeho stabilita aj celkové zvukové podanie.

Označenie reproduktora / Technické parametreUltimate Ears Wonderboom
Typ2.1
Frekvenčný rozsah [Hz]80 ÷ 20 000
Výkon RMS [W]N/A
Aux innie
Bluetootháno
Výstup na slúchadlánie
NFCnie
Ovládaniehlasitosť, hudba
Kapacita batérie [mAh]N/A
Výdrž batérie [h]10
Vyhotovenieplast / látka
OdolnosťIPX7
Rozmery [mm]102 × 93,5 × 140
Hodnotenie
Kvalita zvuku4/5
Výbava3/5
Pomer cena / výkon4/5
Obchodné informácie
Cena [EUR s DPH]99

Zvuk je totiž na pomery takého malého reproduktora naozaj silný. Sú tu totiž dva 40 mm meniče a dva 46 × 65 mm pasívne žiariče na posilnenie intenzity nízkych tónov. Má silné basy, to sa musí nechať, rovnako aj detailné stredy. Výšky môžu pôsobiť občas trochu zastreto, no len minimálne. Prakticky až nebadateľne.

Hodnotenie
+ silný zvuk s basmi,
+ tvar,
+ pláva na vode
– malá odchýlka v podaní výšok

Zapožičal: Ultimate Ears
Cena: 99 EUR

Verdikt

Ultimate Ears Wonderboom je výkonný reproduktor s netradičným tvarom. Najmä funkčným. Dá sa umývať, na vode bude plávať a ešte poskytne aj veľmi dobrý zvuk. Pripojíte sa k nemu iba cez Bluetooth. Toto nebude pravdepodobne pre nikoho prekážka.

Tento článok vyšiel aj v tlačenom vydaní TOUCHIT č. 10/2017, ako súčasť testu reproduktorov, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.