A k tomu to, čo reálne spotrebujete.

Služba Telekom Bez záväzkov predstavovala atraktívnu alternatívu k predplateným kartám. Bola totiž bez viazanosti a bez pravidelných mesačných poplatkov. Používateľ zaplatil iba za to, čo reálne pretelefonoval, pre-SMS-koval a presurfoval. Pre niekoho výhodou bolo, že za spotrebu na tejto SIM karte platil následne vo forme faktúry a nebolo teda potrebné riešiť nabíjanie kreditu.

Od 1. mája 2022 sa však mení portfólio služieb Telekomu, o ktorom sme už detailne informovali v samostatnom článku TU. Súčasťou tejto zmeny je aj zavedenie nového administratívneho mesačného poplatku pre službu Bez záväzkov. Výška tohto poplatku sú 2 eurá mesačne.

Ostatné poplatky sa nemenia – 12 centov za minútu hovoru, 6 centov za SMS a 10 centov za 1 MB dát, pokiaľ nemáte dátový balíček. Bez ohľadu na to, nový 2-eurový pravidelný poplatok asi prinúti niektorých používateľov tejto služby, aby hľadali alternatívu.

Telekom Bez ZáväzkovZdroj: Telekom
Telekom Bez Záväzkov

Aké sú alternatívy?

Pokiaľ aj vy patríte medzi používateľov služby Bez záväzkov a premýšľate, ako vyriešiť novú situáciu od 1. mája 2022, riešením môže byť predplatená karta Predplatenka (ostanete v Telekome) alebo iná.

Alternatívou tiež je paušál Go Safe Mini od Orangeu s predplatenou spotrebou vo výške 1 euro mesačne + to, čo pretelefonujete. O2 ponúka službu O2 Fér na faktúru, avšak tam je takisto administratívny poplatok vo výške 1 euro (s Digitálnym bonusom).

Pokiaľ však hľadáte skutočný nulový paušál, taký už neexistuje, a bude potrebné prejsť na predplatené karty.

Zdroj: Telekom

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit