DJI prikladá na oheň akčných kamier a pripravil najnovší prírastku do svojho radu Osmo.

Osmo Action 4 sa zameriava na kvalitu obrazu, pridal na funkciách a vlastne definuje nový štandard akčných kamier. Kamera je určená hlavne pre milovníkov adrenalínu, ktorí si budú zachytávať a zdieľať svoje dobrodružstvá ak keď sa odohrávajú pri nízkej úrovni svetla.

Kamera sa dodáva v dvoch variantoch: Standart Combo a Adventure Combo. Adventure Combo obsahuje 3 kusy batérií, špeciálnu 1,5 metrovú selfie tyč.

Šampión pri slabom osvetlení

Kamera Osmo Action 4 je vybavená 1/1,3-palcovým snímačom so širokou clonou f/2.8 a veľkosťou pixelov 2,4 μm, čo umožňuje zachytiť pôsobivé snímky za rôznych svetelných podmienok. Či už je to pri jasnom dennom svetle alebo pri slabom osvetlení, Osmo Action 4 zachytí detaily.

DJI Osmo Action 4
DJI Osmo Action 4

10-bitový farebný výkon D-Log M

Vďaka 10-bitovému farebnému výkonu D-Log M ponúka kamera Osmo Action 4 viac ako jednu miliardu farieb a širší dynamický rozsah. 10-bitové spracovanie ponúka aj kamera GoPro 11, v porovnávacích testoch zatiaľ ale v kvalite obrazu vedie DJI Osmo Action 4.

Nesmie uniknúť ani jeden okamih

Kamera Osmo Action 4 je navrhnutá tak, aby odolala najnáročným výzvam. Vďaka odolnosti voči mrazu a dlhej výdrži batérie môžete na jedno nabitie batérie snímať viac ako 2,5 hodiny. Rýchle nabíjanie umožňuje dosiahnuť 80 % kapacity batérie už za 18 minút nabíjania. V mori sa môžete ponoriť do hĺbky 18 metrov, kamera odolá mrazom do -20 °C.

360° HorizonSteady a RockSteady 3.0

Kamera Osmo Action 4 je vybavená stabilizačným algoritmom 360° HorizonSteady. Tento algoritmus koriguje horizontálne náklony v rôznych uhloch bez ohľadu na to, aká extrémna je akcia. RockSteady 3.0 poskytuje plynulú stabilizáciu aj pri náročných scenároch snímania vrátane nahrávania v rozlíšení 4K/120 snímok za sekundu. Takto vznikajú plynulé zábery bez chvenia pri jej držaní v ruke.

DJI Osmo Action 4
DJI Osmo Action 4

Intuitívne funkcie

Kamera Osmo Action 4 bola navrhnutá s ohľadom na kreatívnu myseľ a je vybavená magnetickým rýchloupínačom na jednoduchú výmenu príslušenstva,. Umožňuje populárne vertikálne nahrávanie videa s ochranným rámom Horizontal-Vertical a je vybavená dvoma plnofarebnými dotykovými displejmi na jednoduché nastavenie parametrov. Vlastné režimy a tlačidlo rýchleho prepínania ďalej zlepšujú používateľský zážitok a zabezpečujú jednoduché zachytenie každého momentu.

Lepší zvukový zážitok

Kamera Osmo Action 4 je vybavená zabudovaným mikrofónovým poľom a zachytáva čistý a jasný zvuk. Podporuje aj externé pripojenie k mikrofónu DJI, čo vám umožní rozšíriť možnosti nahrávania a zachytiť zvuk aj v hlučnom prostredí.

Využitie umelej inteligencie

V spojení s aplikáciou LightCut poskytuje Osmo Action 4 možnosti editácie výstupov s využitím umelej inteligencie. Táto funkcia automaticky rozpoznáva prvky v záberoch a odporúča vhodné sekvencie záberov na vytvorenie zaujímavých videí v rozlíšení 4K HD a to jediným dotykom.

S vylepšenou funkciou InvisiStick môžete zo záberov eliminovať selfie tyč a získať tak zaujímavú perspektívu. Nový GPS Bluetooth diaľkový ovládač umožňuje do záberov vložiť údaje ako je poloha alebo rýchlosť pohybu.

Ceny: Standard Combo – 429 eur, Adventure Combo – 529 eur

Viac info: Xtreme.sk

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.