Overený slovenský dopravca Slovak Lines predstavil novú flotilu autobusov pre cestujúcich do Viedne či na letisko Schwechat. Prinášajú vylepšenia vrátane interaktívnych obrazoviek zabudovaných do každého sedadla. Každý spomedzi autobusov nesie meno a podobizeň historicky významnej slovenskej osobnosti, ktorá tak buduje dobré meno našej krajiny v zahraničí.

Cestujúci využívajúci linku Bratislava-Viedeň od Slovak Lines sa v týchto dňoch dočkajú dôležitej novinky. Dopravca nasadzuje nové najmodernejšie autobusy s vysokým komfortom a inováciami.

SlovakLines3-1

„Každý autobus má unikátny dizajn, vďaka ktorému budú Slovensko aj v zahraničí reprezentovať naše historicky významné osobnosti,“ popisuje generálny riaditeľ Slovak Lines Peter Sádovský. Ide o Ondreja Nepelu, Vladimíra Dzurillu, Eugena Suchoňa, Milana Rastislava Štefánika, Štefana Baniča, Martina Benku a Aurela Stodolu.

SlovakLines1-1

Autobusy dnes na tlačovej konferencii slávnostne pokrstili rodinní príslušníci a blízke osoby slávnych Slovákov – pani Tamara Dudášová, praneter M. R. Štefánika, pani Hilda Múdra, trénerka a „druhá mama“ krasokorčuliara Ondreja Nepelu, manželka hokejistu Vladimíra Dzurillu, pani Zlatica Dzurillová a dcéra hudobného skladateľa Eugena Suchoňa, pani Danica Štilichová.

SlovakLines2-1

Najrýchlejší internet aj luxusné sedenie

Nový autobus vo farbách overeného slovenského dopravcu má 54 miest na sedenie a 10 miest na státie. Všetky sedadlá sú vybavené multimediálnym zábavným systémom Funtoro s možnosťou výberu filmov, hudby, rádia, kamery on-line či množstva užitočných informácii.

SlovakLinesSedacky-1

Každá obrazovka má USB port pre nabíjanie telefónov a menších tabletov. K nabíjaniu notebookov či väčších zariadení slúži zásuvka na 220V na bočnej stene v každom rade sedadiel. V celom autobuse je Wi-Fi pripojenie s najrýchlejším internetom na Slovensku – až do 100 Mbit/s. Ako sme zistili, internet je zaisťovaný dvojicou SIM kariet na slovenskej a ďalšou dvojicou SIM kariet na rakúskej strane. Internet je pre cestujúcich zadarmo.

SlovakLinesZabavnySystem-1

Ďalšie výhody nových autobusov Neoplan Jetliner C:

  • Sedadlá majú polohovateľnú chrbtovú, bočnú lakťovú opierku a vysúvateľné kožené opierky hlavy so sklápacími bokmi pre pohodlné držanie hlavy
  • 20 sedadiel od toalety smerom dozadu má nadštandardný priestor pre nohy, aby mali úplný komfort aj tí najvyšší cestujúci alebo rodičia s deťmi
  • V autobuse je k dispozícii toaleta aj stojan s chladenou vodou na pitie
  • Svoju príručnú batožinu si môžete vziať do autobusu, podobne ako v lietadle, a bezpečne si ju uložiť na určené miesto pod svoje sedadlo

„Bez pochýb môžeme povedať, že ide o najluxusnejšie vybavený linkový autobus na Slovensku,“ zdôrazňuje Pavel Pospíšil, vedúci predaja autobusov pre ČR a SR spoločnosti MAN Truck & Bus.

SlovakLinesNeoplan-1

Bezplatné občerstvenie a slovenská minerálka

„Pre spríjemnenie cesty majú naši cestujúci v autobusoch k dispozícii drobné občerstvenie,“ vysvetľuje Peter Sádovský. Slovak Lines spolupracuje s renomovanými dodávateľmi kvalitných slovenských výrobkov. Ide o tyčinky Gerlašky, Krivánky alebo Cereálky z domácej Pečivárne Liptovský Hrádok. O pitný režim cestujúcich sa stará firma Slovenské pramene a žriedla, ktorá dodáva pramenitú vodu Zlatá studňa.

SlovakLinesZasuvka-1

Každý deň premáva na linke Bratislava – Viedeň 23 spojov Slovak Lines v každom smere. Lístky sú dostupné už od jedného eura, za bežné cestovné sa platí 5 eur. Už od jesene minulého roka môžete cestovať bez vytlačeného lístka. Pri nástupe do autobusu stačí ukázať QR kód alebo číslo lístka v smartfóne či tablete.

Z tohto predstavenia pripravujeme aj video.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.