Tvrdí to Bloomberg.

Novinky radu iPhone 13 sa ešte neohriali na pultoch obchodov a na internete sa už objavujú prvé informácie o iPhonoch 14. Priniesol ich portál Bloomberg.

Ten tvrdí, že iPhone 14 príde na trh s úplne novým dizajnom. Očakáva sa, že iPhone 14 mini sa do predaja nedostane, a že Apple predstaví iba 6,1-palcový a 6,7-palcový model. Novinkou by malo byť, že obe veľkosti budú dostupné v základnej aj Pro verzii.

Mark Gurman z Bloombergu takisto špekuluje o tom, že Apple nenahradí Lightning za USB-C port vo výbave budúcich iPhonov, ako to vyžaduje Európska únia. Namiesto toho by sme sa mohli dočkať iPhonov, ktoré nebudú mať porty a budú sa nabíjať iba bezdrôtovo.

iPhone 14Zdroj: Ian Zelbo / Twitter
Takto by mohol vyzerať iPhone 14

Diera namiesto výrezu?

A nie, nepredpokladáme, že táto zmena príde hneď s iPhonmi 14. Európska únia predpokladá, že by sa jej návrh mohol schváliť v roku 2022 – členské krajiny by mali následne zakomponovať tento zákon do svojej legislatívy v priebehu dvoch rokov. Znamená to, že Apple a výrobcovia budú mať 24 mesiacov na to, aby sa novému zákonu prispôsobili.

Čo sa týka nového dizajnu iPhonov 14, na internete sa už objavili rendery, ako by mohli budúce iPhony vyzerať. Ide však o špekulácie, ktoré berieme aj my v redakcii s veľkou rezervou – tvrdia totiž, že Apple zruší odomykanie tvárou Face ID a výrez nahradí dierou v displeji. Zdá sa nám to nepravdepodobné, ale tak uvidíme o rok, aká je pravda.

Medzičasom sa môžeme tešiť z nových iPhonov 13. Nie sú dokonalé a v porovnaní s iPhonmi 12 prinášajú iba evolučné zlepšenia, avšak pokiaľ máte doma dvojročný alebo starší iPhone a máte potrebu vymeniť ho za nový, pokojne poďte do 13-tok. Dlhšia výdrž, lepšie fotoaparáty a 120 Hz displej v prípade modelov Pro sú príjemnou pridanou hodnotou.

iPhone 14Zdroj: Ian Zelbo / Twitter
Takto by mohol vyzerať iPhone 14

Zdroj: Bloomberg, gsmarena, Twitter

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit