Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Deň svätého Valentína sa neúprosne blíži. Každoročné kupovanie darčekov pre blízku osobu, písanie zaľúbených pohľadníc, nákup lístkov do kina, či snaha získať rezerváciu na “deň D” do svojej obľúbenej reštaurácie – to všetko sú typické aktivity, ktoré páry 14. februára praktizujú už od nepamäti.

Nový prieskum na sociálnych sieťach od Huawei, zameraný na zvyky moderných párov, však ukazuje pravý opak – väčšina opýtaných by sa klasickým valentínskym aktivitám radšej vyhla a dala prednosť niečomu omnoho originálnejšiemu.

Počiatky Valentína siahajú až do roku 269 nášho letopočtu. Avšak až okolo 18. storočia sa zaviedla tradícia darovania kvetov, sladkostí a posielania pohľadníc. Valentínske zvyky sa neustále vyvíjajú a v súčasnosti je situácia iná – páry hľadajú zážitky, ktoré si zapamätajú navždy.

Až 72 % párov sa na tradičnom rande „nudí“

Nedávny prieskum spoločnosti Huawei, ktorý sa konal medzi slovenskými a českými respondentmi, odhalil, ako sa menia zvyky moderných párov na sviatok svätého Valentína. Až 72% opýtaných sa zhodlo na tom, že tradičné rande ich už nebaví a namiesto neho by radšej zažili niečo originálne a vzrušujúce.

Zabudnite teda na “povinnú jazdu” v podobe večere, a zoberte svoju lásku na Valentína do fitness centra, do zábavného parku, či na ľadopád – skrátka na aktivity, ktoré do žíl vrhnú poriadnu dávku adrenalínu. Vedzte, že takto svoju polovičku prekvapíte originálnym zážitkom, na ktorý tak skoro nezabudne. Navyše, na otázku, či páry uprednostňujú prekvapenia alebo vopred plánované večere, odpovedalo až 81 % respondentov v prospech prekvapení, takže takéto originálne prekvapenie by malo byť valentínskou trefou do čierneho. Čo by to však malo byť?

Už žiadne kvety a čokolády

Až 58% opýtaných malo pocit, že ich partner nevie, čo by si na Valentína priali dostať. To sa však môže zmeniť už tento rok. Pokiaľ ste si doteraz mysleli, že kvety a čokoláda sú stávkou na istotu, je najvyšší čas to prehodnotiť. Podľa prieskumu by až 80 % opýtaných na Valentína radšej dostalo niečo, čo vydrží dlhšie ako pár dní. Zabudnite teda na kvety a čokoládu a doprajte svojej láske niečo, čo naozaj využije. Zahoďte tento rok tradičné darčeky bokom a potešte svoju drahú polovičku niečím užitočným, po čom aj naozaj túži. Potrebuje nový telefón, lebo ten starý už doslúžil, alebo sa zídu nové smart hodinky do fitness centra, či slúchadlá na cestovanie? V takom prípade by ste nemali prehliadnuť špeciálnu valentínsku ponuku od Huawei na vybrané smart technologické hračky, ktoré sú nielen užitočné, ale aj skutočne potešia.

Zabudnite na kvety a bonboniéru. Až 80 % ľudí by na Valentína radšej dostalo niečo úplne inéZdroj: Huawei
Zabudnite na kvety a bonboniéru. Až 80 % ľudí by na Valentína radšej dostalo niečo úplne iné

Vytvárajte romantické chvíle a zachyťte všetky spomienky

Spoločnosť Huawei zorganizovala na svojom Instagrame prieskum, aby ukázala, ako sa vyvíja moderné randenie a ako môže technológia pomôcť párom vytvárať, zachytávať a znovu prežívať romantické chvíle, ktoré im zostanú na pamiatku po celý život. Súčasne prichádza s atraktívnymi zľavami na vybrané produkty práve pri príležitosti sviatku zamilovaných. Má vaša polovička rada seriály či obľubuje tvorivé chvíľky s digitálnym perom a tabletom? Tablet Huawei MatePad 11 teraz môžete mať za zvýhodnenú cenu 365 eur. Až 63% párov sa spoločne stará o svoje zdravie a kondíciu. V takom prípade určite vaša polovička ocení hodinky Huawei Watch GT 3 Pro v dámskej verzii len za 345 eur, pánska verzia stojí po novom len 305 eur. Vo zvýhodnenej ponuke však nájdete množstvo ďalších smart hodiniek – napríklad Huawei Watch Fit za 77 eur či Huawei Watch GT 3 v dámskej aj pánskej verzii už od 195 eur.

Hudobní nadšenci si prídu na svoje vďaka slúchadlám Huawei FreeBuds Pro 2, ktoré v aktuálnej zľave môžu byť vaše za 179 eur, či novinke Huawei FreeBuds 5i s bezkonkurenčnou kvalitou zvuku vo svojej cenovej kategórii za 99 eur. Skvelý pomer ceny a výkonu ponúknu aj Huawei FreeBuds SE za neodolateľnú cenu len 41 eur.

Až 79% párov zachytáva spoločné chvíle na fotky či video. V takom prípade je ideálnym tipom na darček smartfón so špičkovým fotoaparátom – Huawei Mate 50 Pro, ktorý kúpite teraz v zľave za 1 219 eur. Štýlový telefón pre milovníčky a milovníkov sociálnych sietí Huawei nova 10 Pro je v zľavnenej cene 650 eur. Ponuka platí do 19. februára u vybraných maloobchodných predajcov.

Vyhrajte štýlový smartfón a luxusné smart hodinky

Keďže Valentín je predovšetkým o obdarovávaní, Huawei si pri tejto príležitosti pre svojich fanúšikov pripravil možnosť vyhrať hodnotnú cenu. Stačí do komentára pod príspevok na Facebooku napísať, s kým tento rok budete tráviť Valentína, a ste v hre o smartfón Huawei nova 10 Pro a exkluzívne dámske smart hodinky.

Súťaž trvá od 9. februára do 13. februára do polnoci. Šťastného výhercu oboch technologických vychytávok vyžrebujeme na Valentína, teda 14. februára 2023.

Značky: