Obrazovka smrti bude čierna 🙂

Modrá obrazovka smrti, známa aj pod označením Blue Screen of Death (BSOD), je používateľom operačného systému Windows veľmi dobre známa. Táto obrazovka sa zobrazí vždy, keď počítač zaznamená kritickú chybu a musí sa reštartovať.

Microsoft zabudoval modrú obrazovku smrti do operačného systému Windows už vo verzii 3.0, ktorá prišla na trh v roku 1990. Obrazovka mala fungovať ako nástroj pre IT technikov. Tí mohli pomocou nej lepšie identifikovať príčinu problému. Obrazovka smrti sa postupom času menila a s príchodom systému Windows 8 ju obohatil smutný smajlík.

Ďalšia zmena tejto obrazovky príde so systémom Windows 11 – modrá obrazovka smrti sa zmení na čiernu obrazovku smrti. Na novinku upozornil portál The Verge, ktorý však vo svojom článku nevysvetlil dôvod tejto zmeny. Bez ohľadu na zmenu farby, známa skratka BSOD (Black Screen of Death) bude platiť aj naďalej.

Čierna obrazovka smrti

Čierna obrazovka smrti vo Windows 11. Zdroj: The Verge

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Windows 11: Všetky informácie pokope (DOPLNENÉ k 30. 7.)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit