Strata fotiek nikoho nepoteší, no existuje spôsob, ako ich obnoviť.

Prinášame vám nástroj, ktorý vyhľadá zmazané obrázky na pamäťovej karte a umožní vám ich obnovu. V rámci práce s najrozšírenejším typom dokumentov PDF ďalej pre vás prinášame predstavenie nástroja, ktorý na to ide trochu inak. Je zameraný na automatizáciu, raz si všetko nastavíte a potom sa konverzie do PDF vykonávajú úplne automaticky.

Ashampoo GetBack Photo

Program vyhľadá zmazané fotky a ponúkne ich obnovenie

Program vyhľadá zmazané fotky a ponúkne ich obnovenie

Toto je jednoduchý, ale užitočný program, najmä ak ste si vymazali nejaké fotografie a radi by ste ich obnovili späť. Program prehľadáva pamäťové zariadenia v počítači a k nemu pripojené. Fotky môžete hľadať aj na pamäťových kartách v smartfónoch. V prípade, že ich telefón sprístupní ako vymeniteľné zariadenie. Ak nie, stačí vložiť kartu do počítača a program bude na nej vyhľadávať vymazané obrázky.

Na výber sú dva režimy. Prvý, zároveň predvolený, vyhľadá najpoužívanejšie súbory ako napríklad JPEG, PNG, BMP a GIF. Hľadanie je rýchlejšie a mnohým bude tento filter postačovať. V prípade, že fotíte do RAW formátu, je potrebné prepnúť detailnejší spôsob hľadania. Filter obsiahne všetky známe typy obrazových súborov. Vo výsledkoch hľadania uvidíte nájdené fotky aj s ich bližším popisom. Následne si môžete na základe náhľadov vybrať, ktoré z nich chcete obnoviť. Štandardne je nastavený priečinok Obrázky vo vašom účte operačného systému. Po obnove ich nájdete práve tam.

Pri tejto operácii závisí na rýchlosti daného média, a tak bude celý proces závisieť od rýchlosti pripojeného zariadenia. Pevné disky s platňami bude časovo náročnejšie prehľadať. Proces sa dá kedykoľvek zastaviť a zobrazia sa dovtedy nájdené súbory.

Registrácia

Počas inštalácie je nutné požiadať o registračný kľúč kliknutím na tlačidlo pod editačným poľom na jeho zadanie. Treba naň kliknúť a spustí sa webový prehliadač. Vo formulári stačí zadať emailovú adresu, na ktorú vzápätí príde link na potvrdenie registrácie s ďalším odkazom (druhý v poradí). Ten potvrdí oprávnenosť vyžiadania platného čísla a do emailovej schránky príde druhá emailová správa s platným sériovým číslom (na zobrazenej stránke netreba nič vypĺňať, stačí ju potvrdiť) a potom sa na nej zobrazí registračný kľúč.

Hlavné výhody:

  • Rýchly režim hľadania fotografií, slovenský jazyk, jednoduchý na použitie

Link: www.ashampoo.com

Stiahnite zdarma na: bit.ly/getbackphoto

PDF Impress 10

PDF Impress má v hlavnom okne tlačidlá s vami definovanými úlohami

PDF Impress má v hlavnom okne tlačidlá s vami definovanými úlohami

Ide o nástroj na prácu s PDF, ktorý sa zameriava na dokumenty trochu inak. Aplikácia sa sústreďuje na zrýchlenie manipulácie so súbormi. Nastavíte si filtre a uložíte si ich do samostatných dlaždíc. Tie fungujú ako tlačidlá a priamo spustia sled nastavení, ktoré ste do nich aplikovali. Takže, ak potrebujete zmenšiť a optimalizovať PDF na prezeranie na webe a zároveň do dokumentov pridať nejakú stranu navyše, napríklad s tirážou, spravíte to v jednom kroku. Aplikácia umožňuje takýmto spôsobom kompletne pracovať s PDF. Takže všetko, čo PDF formát podporuje, sa dá vykonať aj tu. Napríklad pridanie zabezpečenia, voľba vnútornej kompresie grafiky alebo napríklad konverzia do archívneho formátu.

Špecialitou je tzv. Watcher. Je to modul, ktorý sleduje obsah priečinka a pri jeho zmene, teda pridaní nových súborov s nimi vykoná preddefinované akcie. Takýchto sledovačov si môžete pridať podľa potreby a mať ich niekoľko. Budú automaticky vykonávať vami definované úlohy. Nástroj je vhodný skôr pre firmy, kde sa spracovávajú dokumenty v priebežnom slede a bolo by neefektívne zakaždým sledovať nové súbory. Pre každý modul si treba zvoliť adresár na sledovanie a typy súborov, tiež aj čas jeho kontroly. Takto si dokážete spracovať súbory po dávkach. Zmeny vykonané v súboroch, napríklad optimalizácia alebo úprava rozlíšenia sa budú ukladať do nového adresára. Nastavíte si výstupný adresár na novo spracované súbory.

Pre ešte väčšie zjednodušenie je tu možnosť vytvoriť odkazy. To znamená, že všetky preddefinované postupy vo forme dlaždíc, ktoré sú v programe, môžete mať na ploche. Potom stačí preniesť súbor na túto ikonu a automaticky sa vykoná akcia. Napríklad konverzia wordovského súboru na PDF a ani nepotrebujete zapínať program.

Samozrejmosťou pri spracovaní dokumentov je OCR rozpoznávanie vo viacerých jazykoch vrátane slovenčiny a češtiny. Jazykovú podporu pre tieto dva jazyky si treba stiahnuť dodatočne. Program podporuje digitálne podpisovanie PDF a takisto aj rôzne režimy ich zabezpečenia.

Hlavné výhody:

  • Absolútna automatizácia pre spracovanie do PDF, moduly Watcher na sledovanie priečinkov a spúšťanie úloh, slovenská lokalizácia

Link: www.binarynow.com

Tento článok vyšiel aj v tlačenom júlovo-augustovom vydaní TOUCHIT č. 6/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.