Canon predstavil bezzrkadlovku EOS R100, šitú na mieru všetkým, ktorí chcú zaznamenať čas strávený s rodinou a priateľmi.

Vďaka snímaču APS-C s rozlíšením 24,1 megapixela a Dual Pixel CMOS AF v kompaktnom a ľahkom tele ponúka EOS R100 vysokú kvalitu obrazu, je vhodný na fotografovanie na cestách. Spoločne s Canon EOS R100 je na trh uvedený najmenší a najľahší RF objektív – RF 28mm F2.8 STM, a tiež nový kábel na pripojenie príslušenstva mimo pätice fotoaparátu OC-E4A.

Canon EOS R100
Canon EOS R100

Zachytiť moment

EOS R100 je vybavený 24,1-megapixelovým APS-C snímačom, ktorý je niekoľkokrát väčší ako ten, ktorý sa nachádza v špičkových smartfónoch a poskytuje tak viditeľný posun v kvalite obrazu a videa. To prináša nielen výborné farby a detaily, ale taktiež vám dáva možnosť fotografovať za zlých svetelných podmienok a dosiahnuť krásny, autentický bokeh.

Canon EOS R100
Canon EOS R100

Vďaka inteligentnému automatickému zaostrovaniu radu EOS R je EOS R100 vybavený systémom Dual Pixel CMOS AF s rýchlou a presnou detekciou objektu, sleduje oči ľudí pri použití hľadáčika alebo LCD displeja, drží krok s akciou a zaostruje na to, čo je skutočne dôležité. S možnosťou kontinuálneho snímania rýchlosťou až 6,5 fps s One Shot AF a 3,5 fps s Continuous AF pomáha EOS R100 zachytiť každý okamih.

Canon EOS R100
Canon EOS R100

EOS R100 produkuje oproti smartfónu či digitálnej zrkadlovke lepší videozáznam v kvalite 4K 25p, čo prináša ďalšie výhody systému EOS R, do tohto ľahko použiteľného fotoaparátu základnej úrovne. Je možné natáčať aj video Full HD pri 60 fps a 120 fps v rozlíšení 720p, čo je vhodné na kreatívne plynulé spomalené videá napríklad z akčnej dovolenky. Spoľahlivý Dual Pixel CMOS AF taktiež umožňuje detekciu tváre a sledovanie očí pri zázname vo Full HD.

Ľahko prenosný

Kompaktná bezzrkadlovka EOS R100, ktorá váži iba 356 g, je menšia a ľahšia ako tradičná digitálna zrkadlovka. Jej pohodlný úchop, elektronický hľadáčik, intuitívne ovládanie a asistované používateľské rozhranie vám poskytujú nástroje na to, aby ste sa mohli stať rodinnými fotografmi. Navyše je tu režim Creative Assist uľahčujúci nastavenie rozostrenia pozadia, jasu, kontrastu a vyváženia farieb.

Canon EOS R100
Canon EOS R100

Máte aj možnosť experimentovať s radom príslušenstva, ako sú RF objektívy, mikrofóny a blesky Speedlite. Najmä kompatibilita s objektívmi Canon RF a RF-S znamená, že môžete rozširovať svoje pole pôsobnosti a kreatívne pracovať vďaka objektívom s vysokou svetelnosťou.

Bezproblémové pripojenie a zdieľanie

Wi-Fi a trvalo zapnuté pripojenie Bluetooth umožňujú prenos snímok a videí do smartfónu pomocou aplikácie Canon Camera Connect na okamžité zdieľanie. S aplikáciou je možné tiež ovládať fotoaparát na diaľku, zatiaľ čo pripojenie Bluetooth umožňuje jednoduché ovládanie pomocou diaľkového ovládača BR-E1 alebo smartfónu.

Canon EOS R100
Canon EOS R100

Najmenší a najľahší RF objektív s pevnou ohniskovou vzdialenosťou

RF 28mm F2.8 STM je kompaktný a ľahký RF objektív typu pancake s pevnou ohniskovou vzdialenosťou. Bol starostlivo navrhnutý tak, aby bol dokonalou kombináciou pre fotoaparáty, ako je nedávno uvedený EOS R8. Ľahko sa zmestí do tašky a poslúži aj ako kryt tela. Je vhodný na cestovanie a street fotografiu.

Canon RF 28mm
Canon RF 28mm

Vďaka všestrannej ohniskovej vzdialenosti 28 mm a veľkej maximálnej svetelnosti F2.8 je vhodný pre rôzne fotografické situácie. Vysoká svetelnosť umožňuje fotografovanie za slabého osvetlenia a s malou hĺbkou ostrosti. RF 28mm F2.8 STM obsahuje kombinovaný ovládací a zaostrovací krúžok, ktorý vám umožňuje ľahko upraviť nastavenia a v prípade potreby rýchlo prepnúť na ručné zaostrovanie. A čo viac, motor STM zaisťuje tiché automatické ostrenie a plynulé prechody medzi objektmi.

Canon RF 28mm
Canon RF 28mm

Zdroje: Canon

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.