Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Canon Europe predstavila dva nové modely 4K videokamier, ktoré rozširujú rad LEGRIA – LEGRIA HF G50 a LEGRIA HF G60.

Model LEGRIA HF G50 predstavuje vstupnú bránu do sveta 4K videa. Kamera určená k záznamu špeciálnych okamihov vo vyššom rozlíšení je vybavená snímačom typu 1/2,3 s manuálnym ovládaním, špičkovou optikou a výkonným procesorom. Vďaka tomu ponúka vynikajúcu kvalitu obrazu. LEGRIA HF G60 so snímačom typu 1,0 umožňuje pokročilým používateľom snímať živé a podmanivé videá v rozlíšení 4K UHD.

Druhý z uvedených modelov – vybavený technológiou automatického ostrenia Dual Pixel CMOS AF vyvinutou spoločnosťou Canon – je ideálny pre tých, ktorí si želajú zachytiť obzvlášť jemné detaily a dynamiku. Obe kamery patria do rastúcej rodiny 4K produktov, ktorú spoločnosť Canon považuje za dôležitý segment trhu, ktorého obľuba stúpa aj u bežných spotrebiteľov.

LEGRIA HF G50: Zachyťte ľahko každý detail ako profesionál

Kamera LEGRIA HF G50 vybavená novým 4K snímačom dokáže zachytiť mimoriadnu úroveň detailu v rozlíšení 4K alebo Full HD s prevzorkovaním na 4K. Je ideálnou pre tých, ktorí sa chcú prvýkrát vydať do sveta 4K videa a znovu prežívať zachytené udalosti vo fantasticky jemnom rozlíšení. LEGRIA HF G50 umožňuje používateľom popustiť uzdu kreativite. Širokouhlý objektív s dvadsaťnásobným zoomom a svetelnosťou f/1,8 – f/2,8 ponúka lepšiu kontrolu nad hĺbkou ostrosti a podáva vynikajúci výkon za zhoršených svetelných podmienok. Výsledkom sú videonahrávky s čistejším a živším obrazom.

LEGRIA HF G60: Rozprávajte svoje príbehy prostredníctvom živého a ostrého obrazu v 4K kvalite

Kamera LEGRIA HF G60 je vybavená uznávanou technológiou automatického ostrenia na báze detekcie fázového posunu Dual Pixel CMOS AF, ktorú vyvinula spoločnosť Canon. Je určená predovšetkým nadšencom, ktorí chcú zaznamenávať svoje záľuby, dôležité rodinné udalosti a nezabudnuteľné zážitky z dovoleniek na neuveriteľne živých videonahrávkach. Technológia Dual Pixel CMOS AF zabezpečuje rýchle prvotné zaostrenie a rýchle a plynulé preostrovanie. Používateľ tak môže veľmi jednoducho dosiahnuť profesionálne vyzerajúceho efektu približovania bodu zaostrenia – teda nepretržitého ostrenia na objekt pohybujúci sa smerom ku kamere, zatiaľ čo pozadie zostáva rozostrené. Veľký snímač typu 1,0 a objektív o svetelnosti f/2,8-4,5 umožňujú plnú kontrolu nad hĺbkou ostrosti a poskytujú skutočne vynikajúcu obrazovú kvalitu.

Špičkové funkcie umožňujú posúvať hranice tvorivej invencie

Obe kamery ponúkajú používateľom funkcie, ktoré uľahčujú umelecké vyjadrenie, vrátane kruhových clôn zaisťujúcich jemný bokeh. LEGRIA HF G50 aj LEGRIA HF G60 sú vybavené výkonným širokouhlým objektívom s dvadsaťnásobným, respektíve pätnásťnásobným optickým zoomom umožňujúcim maximálne priblíženie scény pri zachovaní vynikajúcej obrazovej kvality. Obe kamery umožňujú nastavenie rýchlosti ostrenia, vrátane takmer okamžitého plynulého zaostrenia. Možno tak dosiahnuť filmového dojmu alebo naliehavosti „dokumentárnej“ snímky. Zrýchlenie a spomalenie prehrávania u oboch kamier dáva videoamatérom možnosť pracovať kreatívne s pohybom a zvýšiť dramatický efekt svojich diel. Okrem toho sú LEGRIA HF G50 aj LEGRIA HF G60 vybavené technológiou spoločnosti Canon pre pokročilú stabilizáciu obrazu (IS). Neroztrasené, profesionálne vyzerajúce nahrávky zabezpečuje vysoko účinná mechanická stabilizácia optických členov, ktorá kompenzuje pohyb kamery vo vertikálnom a stranovom pohybe. Elektronická stabilizácia navyše inteligentne koriguje náklon.

Uľahčite si život a natáčajte podľa svojho

Vďaka možnosti upraviť nastavenia si môžu používatelia kamier LEGRIA HF G50 a LEGRIA HF G60 prispôsobiť svoj prístroj vlastným preferenciám, čo ocenia najmä tí, ktorí radi filmujú určitým štýlom, či už ide o rodinné zábery alebo záľuby. Vďaka vysoko citlivým a premysleným ovládacím prvkom je obsluha oboch kamier veľmi jednoduchá, čo je ideálne pre natáčanie bez prípravy. Prístroje sú vybavené profesionálnym kolískovým ovládačom transfokátora, kruhovým voličom, ktorý obmedzuje nutnosť prechádzať viac úrovní užívateľského menu, okružím na objektíve s extrémne ľahkým chodom a piatimi programovateľnými tlačidlami, ktorým možno priradiť ľubovoľné funkcie. Popri tom podporujú úpravu expozície pomocou vstavaného ND filtra – nižšie clonové číslo alebo pomalšia uzávierka.

Oba modely sú vybavené kapacitným dotykovým displejom s uhlopriečkou 3″ (rozlíšenie 460 000 bodov) a sklopným 0,24″ elektronickým hľadáčikom, ktoré používateľovi umožňujú spoľahlivo komponovať záber. Citlivé dotykové displeje kamier LEGRIA HF G50 a LEGRIA HF G60 umožňujú upraviť sledovanie objektu, zaostrenie a expozíciu, zatiaľ čo elektronický hľadáčik je ideálny pre natáčanie v stiesnených priestoroch a za jasného svetla, kedy pomáha dosiahnuť vysoko kvalitných výsledkov. Obe kamery sú vybavené dvoma slotmi na pamäťové karty typu SD a pripravené na duálny záznam.

Širšie možnosti pripojenia, kvalitnejší výstup

Obe kamery umožňujú prehrávať natočený záznam s jemnými detailmi a sú ideálne pre domácnosti už vybavené televíznymi prístrojmi s rozlíšením 4K. Pomocou konektora mini-HDMI je možné kamery LEGRIA HF G50 a LEGRIA HF G60 pripojiť priamo k 4K televízoru a jednoducho prehrávať nasnímané nahrávky.

Stephen Hart Dyke, manažér marketingu profesionálnych obrazových produktov v spoločnosti Canon Europe, uviedol: „Rovnako ako u všetkých výrobkov spoločnosti Canon vychádzajú tieto videokamery v prvom rade z požiadaviek a potrieb zákazníkov. Trh 4K rastie a videoamatérov na všetkých úrovniach zručností chcú sledovať svoje diela v detailnom rozlíšení, ktoré bude relevantné aj do budúcnosti – najmä v čase, keď sa televízory s rozlíšením 4K stávajú takmer normou. LEGRIA HF G50 a LEGRIA HF G60 posilňujú rastúce portfólio 4K produktov spoločnosti Canon a predstavujú ideálnu voľbu pre tých, ktorí hľadajú kompaktný a jednoducho ovládateľnú videokameru, ale nechcú zľaviť zo špičkovej kvality obrazu.“

Kamery LEGRIA HF G50 a LEGRIA HF G60 budú prvýkrát vystavené na veľtrhu NAB 2019 (8.-11. Apríla) na stánku Canon č. C4425 v centrálnej hale.

Hlavné vlastnosti videokamery LEGRIA HF G50:

  • 20x optický zoom
  • Snímač 4K
  • Svetelnosť f/1,8 – f/2,8
  • Stabilizátor obrazu s dynamickým režimom
  • Nastaviteľný kruhový ovládač a tlačidlá

Hlavné vlastnosti videokamery LEGRIA HF G60:

  • 15x optický zoom
  • 4K snímač typu 1,0 s automatickým zaostrovaním Dual Pixel CMOS
  • Svetelnosť objektívu f/2,8 – f/4,5
  • Stabilizátor obrazu s dynamickým režimom
  • Nastaviteľný kruhový ovládač a tlačidlá

Značky: