Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Sériová výroba vôbec prvého BMW XM začala v BMW Manufacturing v Spartanburgu v Južnej Karolíne. BMW XM sa bude vyrábať spolu s BMW X5, BMW X6 a BMW X7 na tej istej montážnej linke.

„Sme nadšení, že môžeme do portfólia nášho závodu pridať vôbec prvé BMW XM,“ povedal Dr. Robert Engelhorn, prezident a generálny riaditeľ BMW Manufacturing. „Moderný dizajn orientovaný na budúcnosť a silný výkon BMW XM vyvolali veľa nadšenia. Ako centrum kompetencie pre modely X je závod BMW v Spartanburgu pripravený na produkciu vozidla s najvyššou prémiovou kvalitou akú naši zákazníci očakávajú.“

BMW XM je vôbec prvé vysokovýkonné vozidlo s elektrifikovaným pohonným systémom od BMW M. BMW XM dodáva plug-in hybridný systém pozostávajúci z benzínového motora V8 a výnimočne silného elektromotora. BMW XM, vrchol modelovej ofenzívy značky v jej jubilejnom roku, je zároveň prvým originálom BMW M od doby BMW M1.

BMW XM dorazí k predajcom po celom svete na jar 2023. Kľúčovými trhmi predaja budú Spojené štáty americké, Čína a Blízky východ.

Značky: