Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Rodiny s deťmi, partie peších turistov, cyklisti i milovníci železníc môžu aj tento rok objavovať krásy Záhoria a Malých Karpát. Na trať sa vracia sezónny turistický vlak Záhoráčik, ktorý bude opäť premávať zo Zohora až do Plaveckého Podhradia.

Projekt je výsledkom spolupráce Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) a Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) a jeho cieľom je podporovať rozvoj cestovného ruchu v záhorskom regióne. Osobná doprava na železničnej trati Zohor – Plavecké Podhradie bola v roku 2003 zastavená, no už druhý rok po sebe sa obnovuje vo forme sezónnej prevádzky. Projekt financuje BSK.

Záhoráčik bude v období 28. 4. – 14. 10. 2018 premávať trikrát denne, a to počas víkendov a dní pracovného pokoja. Víkendové spoje zo Zohora do Plaveckého Podhradia budú priamym pokračovaním osobných vlakov Záhorská Ves – Zohor, kde je osobná doprava zabezpečená počas celého roka. V Zohore budú mať cestujúci možnosť prestúpiť na osobné vlaky do/z Bratislavy. Vo vlaku bude opäť zaradený aj prípojný cyklovozeň, ktorý je prvým svojho druhu vo vozňovom parku Železničnej spoločnosti Slovensko.

Cestovný poriadok tohto turistického vlaku nájdete na stránke Železničnej spoločnosti Slovensko.

 

Značky: