Na tlačovej konferencii spoločnosti HP nám predstavitelia tejto firmy ukázali, ako sa odlišuje originálna a neoriginálna náplň do laserových tlačiarní.

Vo videu uvidíte, ako sa odlišuje konzistencia, pričom neoriginálna náplň sa viac usadzuje na stenách nádoby. Hlavný rozdiel je aj v tom, čo sa stane po zahriatí týchto náplní. K zahriatiu toneru dochádza pri tlači v zapekacom valci. Z neoriginálnej náplne sa pritom po zahriatí šíril dosť veľký zápach, čo je vidno na videu v tom, že bolo potrebné otvoriť okno. Toto sa v prípade originálnej náplne nestane a rovnako originálny toner nemení pri zahriatí svoju farbu.

Vpravo neoriginál, vľavo originál tlačových náplní HP

Dobre si preto všímajte, aké náplne kupujete a za akú cenu. Podozrivo nízka cena tonerov by mohla znamenať, že si kupujete neoriginálnu náplň hoci jej balenie by pokojne mohlo vyzerať ako originálne. Ideálne je kupovať tieto náplne v sieti autorizovaných partnerov výrobcu vašej tlačiarne.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.