Doplnené: Počet hráčov po novom roku ešte vzrástol a pokoril hranicu 100-tisíc aktívnych používateľov v jeden moment.

Dôvodom je seriál na Netflixe.

Dlho očakávaný seriál Zaklínač je od 20. decembra 2019 dostupný na Netflixe a hráčov pravdepodobne motivuje k opätovnému hraniu Zaklínača 3. Alebo k jeho kúpe a prvému spoznávaniu virtuálneho sveta Kontinent.

Vyplýva to z príspevku Marcina Momota z CD Projekt Red, ktorý zdieľal na sociálnej sieti Twitter. Momot prezradil, že Zaklínač 3 dosiahol nový rekord z hľadiska počtu aktívnych hráčov na platforme Steam v jeden moment – 29. decembra 2019 hralo túto hru súčasne takmer 94-tisíc používateľov. Tento rekord sa následne podarilo o pár dní ešte navýšiť a pokoriť hranicu 100-tisíc aktívnych hráčov v jeden moment.

Zaklínač 3: Divoký hon sa dostal na trh 19. mája 2015. V dobe uvedenia na trh ho v jeden moment hralo 92-tisíc hráčov. Tento rekord pomohol pokoriť až seriál Zaklínač. Samozrejme, ide o údaje zo služby Steam. Hra je tiež dostupná v obchode GOG a na konzolách PlayStation 4 a Xbox One, takže celkový počet aktívnych hráčov mohol byť oveľa vyšší.

Zdroj: Twitter

Titulná fotografia: Netflix

Prečítajte si aj:

Aký bol rok 2015: Hry

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit