Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Pri skladaní počítača veľa ľudí  nevenuje dostatočnú pozornosť napájaciemu zdroju a jeho vlastnostiam.

Je to, ale veľká chyba. Predsa len nainštalované v skrini komponenty musia od niekadiaľ čerpať energiu. Zalman tvrdí, že dobrým výberom určite bude jeho nová séria napájacích zdrojov ARX.

Každý užívateľ mal by pred kúpou napájacieho zdroja venovať väčšiu pozornosť jeho efektívnosti: v prípade série ARX efektívnosť vynáša od 89% do 94%. Okrem toho kvalita použitých materiálov je potvrdená certifikátom 80 Plus Platinum.

Made in Japan

Zalman tvrdí, že v jeho napájacom zdroji použil vysoko kvalitné kondenzátory vyrobené v Japonsku, ktoré zaručujú stabilnú prevádzku pri vysokých teplotách a konštantnú dodávku elektrickej energie aj k pozostalým komponentom. Napájacie zdroje z tejto série sú vybavené nadprúdovou ochranou, ochranou proti skratu a preťaženiu, ako aj ochranou proti vysokej teplote a tiež nízkemu, alebo vysokému napätiu.

Na plný výkon

Jedným z najdôležitejších prvkov napájacieho zdroja je menič napätia. V sérii ARX Zalman používa menič stáleho napätia DC-DC, ktorý je považovaný za veľmi efektívny z nízkou stratou výkonu. Od napájacieho zdroja vychádza iba jeden kábel s výstupom 12V, čo je ďalší fragment majúci vplyv na stabilný tok prúdu. Integrované aktívne obvody PFC, korigujú fázové posuny a spotrebúvajú menej energie ako tradičné zdroje.

Káble už viac nebudú problémom

Všetky zdroje ARX obsahujú modulárnu kabeláž, vďaka čomu nemusíte bojovať s káblami, ktoré prinášajú zbytočný chaos vo vnútri skrine. Okrem toho, spomenutá modularita umožňuje lepšiu cirkuláciu vzduchu a zefektívňuje tak chladiaci systém.

Tichá a výkonný chladiaci systém

Žiaden napájací zdroj sa nezaobíde bez dobrého chladiaceho systému. Séria ARX používa 135 mm ventilátor, ktorý na jednej strane účinne chladí jeho komponenty a na strane druhej poskytuje tichú prevádzku, ktorá zbytočne nerozptyľuje užívateľa.

Séria zdrojov ARX (s výkonom 750, 850, 1000 a 1200 W) bude už čoskoro k dispozícii na Slovenskom trhu, potom budeme poznať aj ich ceny.

Značky: