S inštaláciou sa netreba ponáhľať.

Svedčí o tom prípad, ktorý sa stal na smartfónoch Xiaomi Mi 11, Xiaomi Mi 11 Pro a Xiaomi Mi 11i po tom, čo si používatelia nainštalovali beta verziu systému Android 12. Výrobca umožnil medzi prvými a na obmedzenej vzorke smartfónov inštalovať ešte neoficiálnu verziu. Neznamená to automaticky problémy, no tento raz sa z telefónov stali nefunkčné zariadenia, ktoré sa nepodarilo spustiť do svojho bežného stavu. O probléme informoval web GizChina.

V takýchto prípadoch pomáha len autorizovaný servis, ktorý môže nahrať pôvodný resp. najnovší dostupný softvér so starším systémom. Tento prípad nie je prvý a môže sa stať viacerým značkám. U Xiaomi to boli softvérové aktualizácie označené ako V12.5.1.0.SKBMIXM, V12.5.1.0.SKKMIXM, V12.5.1.0.SKAMIXM. Používatelia, ktorým sa to mohlo stať získali aktualizáciu cez aplikáciu Mi Pilot, do ktorej sa dalo zapojiť na vyskúšanie nového systému.

Nový Android 12 bol oficiálne ohlásený, je však ale lepšie počkať, až bude dostupná aktualizácia ohlásená priamo vaším smartfónom. Takto máte najväčšiu šancu, že všetko prebehne bez problémov. To ale v bežnej praxi sveta Androidu predstavuje čakanie radovo v mesiacoch po uvedení novej verzie systému. Výnimku majú v tomto prípade zariadenia Google Pixel, ktoré prichádzajú na trh už s novou verziou systému a novú prednostne dostanú aj staršie Pixely z minulého roka.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.