Mobilné aplikácie hýbu svetom, výnimkou nie je ani Slovensko. Bratislava sa už tretíkrát stane centrom vývoja aplikácií. Mladé talentované esá dostanú možnosť zúčastniť sa šialeného kódovacieho maratónu MADhack. Inovatívne nápady a ich realizácia je základným predpokladom víťazstva.  

Vysoká koncentrácia mladých a kreatívnych ľudí bude 24. – 25. novembra v inšpiratívnych priestoroch Impact Hub na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave súťažiť o ten najlepší projekt. Všetci nádejní vývojári plní nadšenia pre tvorbu užitočných aplikácií dostanú priestor práve na tomto podujatí. Majú na to 24 hodín, neobmedzené množstvo kreatívnych nápadov a inovatívnych riešení, aby porazili konkurenciu. Tento bláznivý dvojdňový kódovací maratón je pre svoj veľký úspech organizovaný už po tretíkrát. Všetci študenti a mladí developeri dostanú príležitosť ukázať, čo v nich naozaj je.

„Zahackuj“ si s Rescom

Supervízormi počas MADhacku budú profesionáli zo spoločnosti Resco, ktorá pôsobí na trhu informačných technológií 18 rokov a patrí medzi globálnych lídrov v oblasti vývoja mobilných CRM aplikácií.  Porotcovia, šéf developerov – Miro Pomšár, projektový manažér, Juraj Mojik a odborník v IT segmente, Ondrej Macko, si zaručene posvietia na tie najlepšie práce. Pripravené sú skvelé ceny, občerstvenie, dobrá nálada a kreatívny duch. Minulé dva ročníky vytvorili zaujímavé projekty. Dokonca, traja účastníci súťaže dostali na základe svojich výsledkov stabilnú pracovnú ponuku v sektore vývoja mobilných aplikácií. Prvým víťazom sa stal projekt LAMPIRIS – aplikácia na meranie intenzity osvetlenia. Tento užitočný pomocník získal najviac hlasov a uznanie za prepracovaný projekt.

Na fotografii zľava: Tibor Kolejak, obchodný riaditeľ Microsoft Slovensko, Radomír Vozár, generálny riaditeľ Resco, Gavriella Schuster, viceprezidentka Microsoft Worldwide Partner Group, Ivan Stano, prevádzkový riaditeľ Resco pre americký trh a Nina Mĺkva, špecialistka vzťahov s obchodnými partnermi Microsoft Slovensko.

Budúcnosť aplikácií riešime už dnes

V minulých ročníkoch najviac zaujali aplikácie na meranie intenzity osvetlenia, aplikácia na dorozumievanie sa s úradmi, či minuloroční víťazi s  aplikáciou zameranou na sociálne vzťahy a interakciu. Hovoríte si, prečo mi toto už nenapadlo? Všetky tieto kreatívne návrhy vymysleli a zrealizovali tímy študentov a nadšencov v priebehu dvoch dní obľúbeného maratónu MADhack. Toto je jedinečná možnosť pre mladých developerov zdokonaliť sa vo vývoji mobilných aplikácií, otestovať si vlastné schopnosti, nadviazať nové kontakty a inšpirovať sa zaujímavými nápadmi.

„ Minulý rok sme mali prihlásených viac záujemcov, ako bolo z kapacitných dôvodov možné zvládnuť. Veľká a pozitívna odozva nás veľmi teší. Aj preto vieme, že vybrať len jeden víťazný projekt bude určite aj tentokrát ťažké. Každý projekt je v niečom zaujímavý a originálny. Už teraz sa tešíme, s čím nás účastníci prekvapia“, uviedla Lucia Zimanová zo spoločnosti Resco.

 

Značky: