Stojí za ňou spoločnosť vyrábajúca čistý etanol z oxidu uhličitého, vody a slnečnej energie. 

Spoločnosť The Air Company z CO2 vyrába „uhlíkovo negatívne alkoholy a spotrebiteľské výrobky„. Okrem vodky vo svojom portfóliu má aj dezinfekčný prostriedok na ruky a parfumovanú vodu. Aktuálne získala kapitálový vklad viac ako 40 miliónov dolárov, ktorý jej umožní aj naďalej rásť.

Spoločnosť verí, že svojou snahou prispeje k zdravšej planéte a pomocou technologických riešení pomôže zvrátiť klimatické zmeny. Aj keď zámer je skvelý, nadmerné pitie alkoholu je škodlivé, čiže pokiaľ budete cítiť potrebu zachrániť Zem od klimatických zmien, neznamená to, že musíte aj nadmerne piť.

Prvý produkt spoločnosti The Air Company bol predstavený v roku 2019. V tom čase išlo o prvý alkoholický nápoj na svete, ktorý bol vyrobený priamo z oxidu uhličitého. Vodka má aj príznačné pomenovanie Air Vodka. Neskôr, počas pandémie, spoločnosť využila svoje skúsenosti aj pri výrobe dezinfekčného prostriedku na ruky, ktorý takisto obsahoval alkohol získaný z CO2.

Air CompanyZdroj: TechCrunch
Výroba alkoholu zo vzduchu a vody

Spoločnosť tvrdí, že jej cieľom je predĺžiť ľudský život na planéte priamym zvrátením úrovne uhlíka v ovzduší prostredníctvom integrácie technológie premeny uhlíka do každého použiteľného odvetvia. V tejto snahe by mal výrazne pomôcť aj tretí závod spoločnosti, ktorý bude vybavený novo navrhnutým systémom na komerčné využitie uhlíka. 

Tento systém bude určený na exponenciálne zvyšovanie výroby etanolu odvodeného od CO2 a udržateľných palív. The Air Company chce výrazným spôsobom pristupovať k riešeniu klimatických zmien tým, že využije odpad a atmosférický oxid uhličitý na nahradenie fosílnych palív.

Spoločnosť má v pláne získavať uhlík zo vzduchu, namiesto toho, aby sa ťažil zo zeme.

Zdroj: TechCrunch

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.