Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Canon Europe uvedie na trh dve výkonné, prenosné a odolné tlačiarne Canon PIXMA TR150 a PIXMA TR150 s batériou, ktoré sa popri mimoriadne kvalitnej tlači vyznačujú jednoduchosťou obsluhy. Oba kompaktné modely komunikujú bezdrôtovo cez Wi-Fi v pásmach 2,4 GHz a 5 GHz a je možné ich ovládať aj prostredníctvom smartfónu.

Tlačiareň Canon PIXMA TR150 ponúka vysoký komfort ovládania a kvalitu tlače. Je vybavená monochromatickým displejom typu OLED s uhlopriečkou 1,44 palca, napája sa a dobíja cez USB a možno do nej nahrať vlastné predlohy dokumentov. Je to ideálny pomocník pre firemné použitie v teréne. Výkonnejšie batérie a vyšší počet vytlačených strán umožňujú ľahko dosiahnuť profesionálne výsledky kedykoľvek a kdekoľvek.

Cestujte naľahko s prenosnou tlačiarňou

Tlačiareň Canon PIXMA TR150 s batériou je ľahko prenosná a odolná a dáva pracujúcim na cestách slobodu pracovať nech sú kdekoľvek. Používatelia nepochybne ocenia rýchle a ľahké dobíjanie, buď pomocou sieťového adaptéra, alebo dodávaného kábla typu USB-C pripojeného do kompatibilnej automobilovej nabíjačky, power banky alebo notebooku.

Uhladené, avšak robustné prevedenie odolné proti poškriabaniu je veľmi praktické. Všetky konektory sú umiestnené na jednej strane kvôli jednoduchšiemu vedeniu káblov a vstavaný úchyt pre fyzický zámok[1] dáva používateľom možnosť chrániť svoje zariadenia.

Jednoduchšie ovládanie a úsporná prevádzka

Model PIXMA TR150 stavia na skúsenostiach spoločnosti Canon s jednoducho ovládateľnými tlačiarňami. Je vybavený monochromatickým displejom typu OLED s uhlopriečkou 1,44 palca a vysokým rozlíšením, na ktorom sa prehľadne zobrazujú informácie o aktuálnej hladine atramentov a stavu batérie (pri modeli PIXMA TR150 s batériou). Unikátnou funkciou tejto mobilnej tlačiarne je možnosť uložiť až päť vlastných predlôh dokumentov[2], ktoré je možné vytlačiť priamo prostredníctvom displeja. Používateľ tak môže aj bez počítača alebo smart zariadenia  tlačiť dôležité dokumenty rýchlosťou 5,5 strany za minútu farebne a 9 strán za minútu čiernobielo[3].

Rýchly a vysoko funkčný model PIXMA TR150 s batériou sa nabíja rýchlejšie ako predchádzajúci model (2 hodiny a 20 minút pri použití sieťového adaptéra) a dokáže na jedno plné nabitie vytlačiť až 330 strán[4]. Používanie tlačiarne na cestách uľahčuje možnosť jednoduchého odpojenia batérie bez použitia náradia.

Pohodlie bezdrôtovej tlače

Používatelia môžu tlačiť bezdrôtovo pomocou aplikácie Canon PRINT zo zariadenia so systémom iOS alebo Android, či prostredníctvom obľúbených cloudových služieb ako Google Drive alebo Evernote s prepojením cez PIXMA Cloud Link[5]. Tí, ktorí potrebujú na cestách robiť fotokópie, môžu využiť funkciu Smartphone Copy k odfoteniu dokumentov a následne odoslať snímok priamo do tlačiarne. Používatelia môžu taktiež tlačiť pomocou služby Mopria[6] pre Android, AirPrint[7] pre iOS alebo Windows 10 Mobile bez nutnosti sťahovať ďalšie aplikácie.

Používatelia, ktorí nemajú k dispozícii priamy prístup na sieť, môžu jednoduchým stlačením tlačidla Wireless Connect iniciovať priame prepojenie tlačiarne so smart zariadením. Tlačiareň PIXMA TR150 komunikuje bezdrôtovo cez Wi-Fi v pásmach 2,4 GHz a 5 GHz. Vďaka tomu môže poskytovať stabilnú a bezproblémovú tlač.

Vysoko kvalitná firemná tlač na cestách

Hybridný atramentový systém umožňuje rýchlu, vysoko kvalitnú tlač textov a grafík priamo na cestách, vrátane prezentácií, schém a grafov na poslednú chvíľu. Systém využíva pigmentovú čiernu náplň pre ostrú tlač textu a kombinovanú kazetu s foto atramentmi na vodnej báze (tzv. Dye-based) štyroch farieb (modrá, purpurová, žltá a čierna) pre tlač fotografií v živých farbách so životnosťou až 100 rokov[8] pri uschovaní v albume. Ak dochádza pigmentová čierna náplň, je možné použiť režim šetrenia čierneho atramentu pre úspornú tlač, takže používateľ nikdy nestratí možnosť tlačiť.

Tlačiareň dokáže tlačiť bez okrajov vo formáte A4 a jej zadnej zásobník pojme 50 listov bežného kancelárskeho papiera. Je ideálnym riešením napríklad pre krátkodobé predajné miesta, kde je potrebné tlačiť kvalitné obchodné materiály jedným stlačením tlačidla.

Tlačiarne Canon PIXMA TR150 a PIXMA TR150 s batériou budú v predaji od apríla 2020.

  • [1] Uzamykací kábel na ochranu proti krádeži nie je súčasťou balenia.
  • [2] Predlohy je nutné do tlačiarne nahrať prostredníctvom ovládača Canon z počítača s operačným systémom Windows.
  • [3] Rýchlosť tlače dokumentov ako priemerné hodnoty v testoch ESAT (Word, Excel, PDF) v kategórii kancelárskych dokumentov v základnom jednostrannom režime podľa ISO/IEC 24734. Rýchlosť tlače sa môže líšiť v závislosti od konfigurácie systému, rozhrania, softvéru, zložitosti dokumentu, tlačového režimu, pokrytia stránky, typu použitého papiera a pod.
  • [4] Podmienky: Testované za normálnej teploty a vlhkosti, s plne nabitou novou batériou, tlač súborov ISO/IEC 24712 (5 vzorov) nepretržite vo farbe na bežný kancelársky papier formátu A4 v štandardnom režime ovládača tlačiarne pri pripojení k PC cez USB.
  • [5] Vyžaduje pripojenie k internetu a aplikáciu Canon PRINT Inkjet/SELPHY, ktorá je na stiahnutie zadarmo z obchodov App Store a Google Play. Kompatibilný so zariadeniami iPad, iPhone 3GS alebo novším a iPod touch 3. generácie alebo novším so systémom iOS verzie 7.0 alebo vyššej a so zariadeniami so systémom Android verzie 2.3.3 alebo vyššej. Zariadenie musí byť pripojené k tej istej bezdrôtovej sieti s podporou štandardu 802.11 b/g/n/a ako tlačiareň. Vyžaduje kompatibilný účet na sociálnej sieti a podlieha podmienkam použitia predmetnej sociálnej siete. Môžu existovať určité výnimky.
  • [6] Vyžaduje mobilné zariadenia s operačným systémom Android 4.4 alebo vyšším s predinštalovanou službou Mopria Print Service, pričom toto zariadenie aj tlačiareň PIXMA musí byť pripojené k tej istej bezdrôtovej sieti. Služba Mopria je k dispozícii aj pre mobilné zariadenia so systémom Android 4.4 v podobe aplikácie Mopria Print Service, ktorú možno stiahnuť z obchodu Google Play.
  • [7] Funkcia AirPrint vyžaduje kompatibilné zariadenia iPad, iPhone alebo iPod Touch s operačným systémom iOS 7.0 alebo vyšším, pričom tlačiareň s podporou funkcie AirPrint musí byť pripojená k rovnakej sieti ako toto zariadenie. Tlačiareň pripojená k USB portu počítača Mac, PC, stanici AirPort Base alebo zariadenie Time Capsule nie je podporovaná.
  • [8] Podľa výsledkov rýchlych testov spoločnosti Canon v tmavom prostredí s regulovanou teplotou, vlhkosťou a zložením atmosféry simulujúcim uloženie v albume s plastovými vreckami. Spoločnosť Canon nemôže zaručiť trvanlivosť výtlačkov. Výsledky sa môžu líšiť podľa obsahu, doby schnutia, podmienok vystavenia/uskladnenia a fyzikálnych podmienok prostredia.

Značky: