Používate pri práci Google Apps?

Ak áno, tak už nebudete. Nemusíte sa však báť, že by Google jednoducho zo dňa na deň zrušil populárny kancelársky balík aplikácií. Zatiaľ mení len názov na G Suite a tento bude aj naďalej združovať aplikácie Gmail, Dokumenty, Disk, Kalendár, Hangouts a ďalšie. A aby toho nebolo málo, Google po novom združuje všetky svoje cloudové služby (vrátane G Suite) pod sumárnym názvom Google Cloud.

O zmene informoval Google svojich zákazníkov prostredníctvom emailu a bližšie dôvody zmeny názvu rozoberá vo svojom oficiálnom blogu. V ňom uvádza, že je to už 10 rokov, čo používame aplikácie pre zvýšenie pracovnej produktivity pod pôvodným názvom a nový názov údajne lepšie reflektuje ich funkcionalitu. G Suite má používateľom jasnejšie zdôrazňovať možnosť efektívnejšej práce a produktívnejšej kolaborácie pracovných tímov z akéhokoľvek zariadenia či ktoréhokoľvek miesta na svete.

S G Suite môžu informácie plynule prúdiť medzi zariadeniami, aplikáciami a ľuďmi tak, že skvelé nápady už nikdy viac nezostanú nevypočuté“, uvádza Google v blogu. V tomto krátkom videu si môžete pozrieť, ako má práca v inovatívnej modernej firme podľa Google vyzerať a kam sa ďalší vývoj G Suite bude uberať.

Zdroj: engadget.com

Značky: