Nová bezpečnostná funkcia má zabrániť neautorizovanému zdieľaniu prihlasovacích údajov, ale aj krádeži účtu.

Netflix (čo je to?) začal overovať zdieľanie hesiel medzi používateľmi. Informáciu zverejnil portál GammaWire, informoval o nej aj The Verge.

Nová bezpečnostná funkcia má skomplikovať zdieľanie hesiel medzi používateľmi. Netflix totiž začal vyžadovať manuálnu autorizáciu prihlásenia do účtu od jeho majiteľa. V praxi to znamená, že ak Netflix rozpozná pokus o prihlásenie od účtu, ktorý pravdepodobne vykonal iný používateľ, bude vyžadovať dodatočnú autorizáciu.

Predpokladá sa, že služba vyhodnocuje, či ide o majiteľa účtu, na základe lokality používateľa. Dodatočná autorizácia spočíva v zadaní kódu, ktorý Netflix odošle majiteľovi účtu na email alebo SMS správou. Pokiaľ sa používateľ týmto kódom neautorizuje, po určitom čase nebude môcť streamovať obsah z Netflixu.

Nová bezpečnostná funkcia je momentálne v štádiu testovania. Predpokladáme, že cieľom Netflixu nie je úplne znemožniť zdieľanie služby, avšak skomplikovať tento proces do takej miery, aby obmedzil neautorizované zdieľanie. Je zrejmé, že pokiaľ si Netflix zdieľa skupina kamarátov alebo rodina, tak tí nebudú mať problém odkomunikovať si medzi sebou autorizačný kód v prípade nového prihlásenia.

Vylepšené zabezpečenie má takisto znížiť počet ukradnutých používateľských účtov. Ako sme už informovali v našom staršom článku, internetom kolujú milióny používateľských mien a hesiel. Pokiaľ používate rovnakú kombináciu meno/heslo vo všetkých službách, vystavujete sa riziku, že sa vám jedného dňa útočník prihlási do vášho účtu a ukradne vám ho. Týkať sa to samozrejme môže aj Netflixu.

Dodajme, že obľúbená video služba má momentálne viac ako 200 miliónov aktívnych predplatiteľov po celom svete.

Netflix začal overovať zdieľanie prihlasovacích údajov

Netflix začal overovať zdieľanie prihlasovacích údajov. Zdroj: GammaWire

Zdroj: GammaWire, The Verge

Prečítajte si aj:

Čo je to Netflix