Všetko je dostupné na pár klikov.

Google do svojich aplikácií integruje šikovné funkcie, ktoré uľahčujú ich každodenné používanie. Ďalšou takouto funkciou je možnosť zdieľania polohy v reálnom čase priamo z aplikácie Kontakty Google. Ide o veľmi praktické riešenie, pretože pri uloženom kontakte sa nachádza ponuka na veľmi rýchle zdieľanie polohy, k čomu sa doteraz používala napríklad aplikácia Mapy Google. Vďaka tejto novinke je možné so svojou rodinou alebo priateľmi zdieľať polohu, pričom celý proces jej zapnutia je intuitívny a veľmi rýchly. Zdieľanie polohy je rozhodne skvelá funkcia, ktorá môže pomôcť ľuďom nájsť vás alebo umožniť niekomu inému, aby vás sledoval. 

Portál AndroidCentral informuje, že na získanie tejto funkcie je potrebné mať nainštalovanú najnovšiu verziu Kontaktov a Android 14. Najnovšia verzia aplikácie Kontakty samozrejme dáva zmysel, ale funkciu sme našli dostupnú aj v jednom telefóne so systémom Android 13. Neplatí to však plošne.

Zdieľanie polohy cez Google aplikáciu nikdy nebolo jednoduchšie. Teraz aj cez aplikáciu Kontakty GoogleZdroj: AndroidCentral

Ak však budete mať možnosť zdieľania polohy v Kontaktoch Google už dostupnú, tak karta kontaktu dokáže zobrazovať informácie o stave zdieľania vašej polohy aj o stave polohy vášho kontaktu. Zdroj informuje, že ak váš kontakt nezdieľa svoju polohu, ale vy áno, zobrazí sa banner, ktorý zobrazuje čas zdieľania vašej polohy. Nové tlačidlo zdieľania polohy sa nachádza na pravej strane, hneď pod profilovou fotografiou kontaktu.

V prípade, že kontakt začal s vami zdieľať svoju polohu, na jeho karte kontaktu sa zobrazí malý panel Máp Google. Tento panel následne zobrazuje polohu kontaktu v reálnom čase. Podmienkou pre správne fungovanie zdieľania je, aby aplikácia Kontakty bola prepojená s vaším Google účtom, ktorý máte aktívny aj v Google Mapách.

Ak aplikáciu Kontakty Google náhodou nepoužívate, lebo výrobca vášho telefónu ponúka jej alternatívu, tak zvážte prechod práve na riešenie od Googlu. Dúfame, že nová funkcia bude čoskoro dostupná pre všetkých používateľov telefónov s Androidom 13 a 14.

Zdroj: AndroidCentral

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.