Odoslať súbor osobám nablízku bude jednoduchšie vďaka službe WhatsApp.

Službu Quick Share v Android smartfónoch spolu s AirDrop v zariadeniach od Applu pravdepodobne poznáte. Ide o rýchly a jednoduchý spôsob ako zdieľať súbory s inými zariadeniami nablízku, čo vám dokáže uľahčiť presúvanie snímok, dokumentov a iných súborov. Univerzálny spôsob zdieľania súborov však pripravuje aj služba WhatsApp, ktorá prepojí tieto dva svety do jedného a umožní vám rýchle a jednoduché odosielanie či prijímanie súborov.

Nová funkcia je zatiaľ vo vývoji, no očakáva sa, že zmení spôsob, akým zdieľame súbory s ďalšími zariadeniami. Bude sa nachádzať priamo v komunikačnej platforme, nebudete si teda musieť inštalovať žiadne dodatočné aplikácie. A ako táto funkcia bude v konečnom dôsledku vyzerať, si teraz predstavíme v našom článku.

Zdieľanie súborov cez WhatsApp bude jednoduché

Rýchle zdieľanie súborov medzi zariadeniami bude možné aj prostredníctvom známej komunikačnej platformy, ktorá pripravuje skvelú funkciu. Bude ňou WhatsApp, ktorý práve vyvíja funkciu na rýchle zdieľanie súborov. Novinka zatiaľ nie je síce dostupná ani pre beta testerov, už teraz sa však môžeme pozrieť na to, ako bude vyzerať.

Zdieľanie súborov prostredníctvom WhatsAppuZdroj: wabetainfo.com
Zdieľanie súborov prostredníctvom WhatsAppu

Ako môžete na snímkach vidieť, zdieľanie súborov bude možné medzi vaším zariadením a zariadeniami vo vašom okolí. Zvoliť si môžete aj vašu viditeľnosť a názov zariadenia, ako sa bude ostatným zobrazovať. Vaše telefónne číslo pritom zostane skryté každému, koho nemáte uloženého v kontaktoch.

Zdieľanie súborov prostredníctvom platformy WhatsApp bude end-to-end šifrované. Služba si totiž dlhodobo zakladá na bezpečnosti a pohodlí používateľov, čo dokazujú aj nástroje pri komunikácii prostredníctvom správ. V rovnakom smere by sa tak malo uberať aj zdieľanie súborov, ktoré bude rýchle a jednoduché.

Zdroj: wabetainfo.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.