Železničná spoločnosť Slovensko vylepšila svoju aplikáciu IDeme vlakom. Táto slúži na on-line nákup a vyhľadanie spojov pre železničnú dopravu.

Toto je prehľad noviniek:

  • úprava informačných textov – zvýšila sa zrozumiteľnosť, jednoznačnosť a lepšia výstižnosť textov z pohľadu zákazníka,
  • vylepšenie načítavania vyhľadávaných spojení – aplikácia má možnosť načítania predchádzajúcich spojení potiahnutím zoznamu vyhľadaných výsledkov nadol (swipe-down) a možnosť načítania nasledujúcich spojení automaticky po dosiahnutí konca zoznamu vyhľadaných spojení,
  • nákup sieťových cestovných lístkov – v sekcii nákup lístkov je namiesto kategórie „traťové“ uvedený zrozumiteľný názov kategórie: „časové“. Takto vznikla možnosť vytvorenia samostatnej sekcie nielen pre existujúcu možnosť nákupu traťových lístkov, ale sú doplnené aj nové možnosti: sieťový lístok pre Vysoké Tatry, sieťový lístok na bicykel a batožinu, ponuka SLOVAK (bude zobrazená len v letnom období).
  • vylepšenie vyhľadávania staníc – doplnené dve možnosti vyhľadania staníc Z – DO. Je možné využiť GPS súradnice (kliknutím na ikonu terčíka) a zobrazí sa možnosť výberu z piatich najbližších staníc v okruhu 10 km. Pribudla aj ďalšia možnosť, hneď po kliknutí na pole na zadanie názvu stanice sa zobrazí zoznam 10 posledných vyhľadávaných staníc.

Aplikácia je bezplatne dostupná pre Android, Apple iOS a Huawei.

Dá sa stiahnuť aj Na webe Železničnej spoločnosti. Cez aplikáciu sa dnes predáva takmer 10 % lístkov. Stále sa polovica lístkov na vlaky ZSSK predá v kamenných predajniach, ďalej nasleduje on-line predaj cez web www.zssk.sk.

Zdroje: vlastné, ZSSK

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.