Apple Music zatiaľ za Spotify zaostáva v počte prehraní aj používateľskej základni.

Po ôsmich rokoch fungovania služby Apple Music sa stále žiadnemu umelcovi nepodarilo dosiahnuť hranicu jednej miliardyprehratí niektorej skladby. Upozornil na to portál Bgr.com s tým, že ide o obrovský kontrast medzi touto platformou a službou Spotify.

Spomínaná konkurenčná streamovacia hudobná služba totiž často zverejňuje informácie o nových rekordoch, týkajúcich sa najhranejších skladieb, pričom doslova upozorňuje na to, rýchlo dokážu niektorí umelci prekonať miliardu streamov.

Bgr.com v tejto súvislosti cituje tlačovú správu Apple, podľa ktorej je je jedným z najhranejších umelcov v Apple Music Ed Sheeran s viac ako 9,5 miliardy celosvetových prehraní svojich skladieb a vyše 240 miliónmi vyhľadávaní v službe Shazam.

Jeho singel Shape of You z roku 2017 je zároveň najstreamovanejšou skladbou na Apple Music s viac ako 930 miliónmi prehratí. K miliarde jej tak stále chýba asi 70 miliónov prehratí. Pre porovnanie, Miley Cyrus prekonala rekord na Spotify, keď sa jej skladba Flowers stala tou, ktorá najrýchlejšie dosiahla miliardu streamov. Bola pritom vydaná len pred štyrmi mesiacmi.

Pochopiteľne, tento rozdiel spôsobuje aj rozdielna používateľská základňa. Podľa údajov portálu Music Industry Blog mala služba Spotify v prvej polovici roka 2022 takmer 190 miliónov predplatiteľov, zatiaľ čo Apple Music len asi 85 miliónov používateľov.

Zdroj: Bgr.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.